3.8 °C, 3.1 m/s, 76.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAkcija „Garšas tūre Jelgavā” – veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts
Akcija „Garšas tūre Jelgavā” – veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts
21/11/2014

21. novembrī gadskārtējā nozares sarīkojumā „Tūrisma forums” nosaukti trīs uzvarētāji konkursā „Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts 2014". Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) izveidotā vērtēšanas komisija par tādiem atzinusi akciju „Garšas tūre Jelgavā”, Gulbenes pilsētas ekskursiju „Atklāj un iepazīsti Gulbeni!” un Ventspils Piedzīvojumu parka jauno atrakciju zonu.

Foto: TAVA arhīvs

21. novembrī gadskārtējā nozares sarīkojumā „Tūrisma forums” nosaukti trīs uzvarētāji konkursā „Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts 2014″. Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) izveidotā vērtēšanas komisija par tādiem atzinusi akciju „Garšas tūre Jelgavā”, Gulbenes pilsētas ekskursiju „Atklāj un iepazīsti Gulbeni!” un Ventspils Piedzīvojumu parka jauno atrakciju zonu.

Gan klātienē, gan neklātienē kopumā novērtēti 10 tūrisma produkti. Konkursa dalībnieku vērtēšanā bija aicināti piedalīties arī interesenti TAVA interneta vietnē www.tava.gov.lv. Viedokli izteica vairāk nekā divi tūkstoši aptaujas dalībnieku.

Šogad pirmo reizi konkursā varēja iesniegt aktīvā tūrisma produktus, un pavisam tika saņemti četri pieteikumi. Divi tūrisma produkti aicināja doties gastronomiskās tūrēs, bet, atšķirībā no citiem gadiem, bija iesniegts tikai viens, toties spilgts veselības tūrisma produkts.

Uzvarētāji balvā saņēma pieredzes apmaiņas uz kādu no Latvijas tūrisma mārketinga stratēģijā minētajām prioritārajām mērķa tirgus valstīm.

Konkurss notika trešo gadu pēc kārtas, un TAVA to organizē, lai veicinātu jaunu Latvijas tūrisma produktu attīstību un popularizētu veiksmīgākos no tiem.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē