5.7 °C, 2.4 m/s, 95.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAtpūtas iespējas XIV Vispārējo Piena, maizes un medus svētku laikā
Atpūtas iespējas XIV Vispārējo Piena, maizes un medus svētku laikā
16/08/2014

30.augustā Jelgava svinēs gadskārtējos Piena, Maizes un Medus svētkus, kuru laikā apmeklētājiem tiek piedāvātas daudzas ar medu, pienu un maizi saistītas spēles, atrakcijas un degustācijas. Svētku laikā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs piedāvā ikvienam interesentam arī doties ekskursijā ar autobusu vai kājām, kā arī apmeklēt kādu no muzejiem vai ļauties atpūtai uz ūdens ar senatnīgo koka kuģīti "Frīda" vai Vikingu liellaivu "Nameisis".

Publicitātes foto

30.augustā Jelgava svinēs gadskārtējos Piena, Maizes un Medus svētkus, kuru laikā apmeklētājiem tiek piedāvātas daudzas ar medu, pienu un maizi saistītas spēles, atrakcijas un degustācijas. Svētku laikā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs piedāvā ikvienam interesentam arī doties ekskursijā ar autobusu vai kājām, kā arī apmeklēt kādu no muzejiem vai ļauties atpūtai uz ūdens ar senatnīgo koka kuģīti “Frīda” vai Vikingu liellaivu “Nameisis”.

Ekskursijas

  • No pulksten 10 līdz 15 – ekskursija ar autobusu pa Jelgavas apkārtni „Ciemos pie pārtikas amatniekiem”. Viesosimies pie ķiploku audzētājas Antras, kāpostu audzētājas Dailas un siera meistares Ināras. Vietu skaits autobusā ierobežots.
Dalības maksa: 6,00 EUR pieaugušajiem, 5,00 skolēniem, studentiem, pensionāriem; papildus maksa par degustācijām un objektu apmeklējumu – 7,50 EUR no personas.
  • No pulksten 13 līdz 15 – ekskursija kājām pa Jelgavu “Atklāj pašmāju garšas noslēpumus!”. Ekskursijas laikā apmeklēsim trīs kafejnīcas, kas piedalās šīs vasaras akcijā “Atklāj pašmāju garšas noslēpumus!”, degustēsim akcijas gardumus un uzzināsim to gatavošanas noslēpumus, bet pa ceļam dzirdēsim gida stāstu, ko senāk ēda un ražoja Jelgavā.
Dalības maksa: 7,00 EUR pieaugušajiem, 6,00 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem.
Informācija un pieteikšanās ekskursijām Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā (Akadēmijas iela 1), tel. 63005447, . Ekskursiju sākums no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa (Akadēmijas iela 1).
 
Atpūta uz ūdens
  • Kuģītis “Frīda”
Izbraukumi ar senatnīgo koka kuģīti „Frīda” pa Driksu un Lielupi no pulksten 12 līdz 22, labos laikapstākļos – romantiski nakts braucieni.
Izbraukuma ilgums – 25 minūtes. Izbraukumi nenotiek lietus laikā. Minimālais pasažieru skaits izbraukumā – 6 pieaugušie, maksimālais – 9 personas.
Maksa – saskaņā ar cenrādi. Iekāpšana piestātnē „Mītavas tilts”. Pieteikšanās pa tel. 29486086.
  • Vikingu liellaiva “Nameisis”
Izbraukumi ar vikingu liellaivu „Nameisis” apkārt Pasta un Pils salām saskaņā ar kursēšanas grafiku: pulksten 10, 12, 14, 16, 18, 20 (papildreiss). Izbraukuma ilgums – 1,5 stundas. Minimālais pasažieru skaits izbraukumā – 6 personas, maksimālais – 20 personas.
Vietu rezervēšana liellaivā jāpiesaka iepriekš pa tel. 26161131 vai jāveic mājas lapā www.mezmalasvikings.lv . Maksa – saskaņā ar cenrādi. Iekāpšana piestātnē „Mītavas tilts”.
  • Jelgavas Jahtklubs
Ūdens velosipēdu un laivu noma no no pulksten 10 līdz 23.
Adrese: Pilssalas iela 6 (Pils sala, aiz Jelgavas pils stāvlaukuma), tel. 20205215. Nomas maksa: saskaņā ar cenrādi.
  • Ūdens velosipēdu un laivu noma Pasta salā
Noma pieejama no no pulksten 12 līdz 22. Iepriekš piesakoties, iespējams doties arī nakts braucienos īpaši aprīkotos katamarānos.
Adrese: Pasta salas iela 3 (Pasta salas, pie airēšanas bāzes), tel. 27713071, 28379193. Nomas maksa: saskaņā ar cenrādi.
 
Izbraucieni ar kartingiem un velorikšām
  • Kartingu trase „Rullītis”
Aicinām izmēģināt braukšanas prasmes kartingu trasē no no pulksten 12 līdz 21.
Adrese: Aku ceļš 1, tel. 28285633. Nomas maksa: saskaņā ar cenrādi.
  • Velorikšas
Iepazīstiet pilsētas skaistākās vietas izbraucienā ar velorikšu pa kādu no 12 maršrutiem vai izmantojiet nokļūšanai vajadzīgajā vietā – no no pulksten 11 līdz pēdējam klientam. Maksimālais cilvēku skaits vienā velorikšā: 2 pieaugušie un 1 bērns.
Pieteikšanās pa tel. 29992996. Maksa saskaņā ar cenrādi.
 
Jelgavas īpašais piedāvājums gardēžiem
  • Nobaudi Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu!
Bistro „Silva” (Driksas iela 9), ģimenes restorāns „Hercogs” (Kr. Barona 3), krodziņš „Istaba” (J. Čakstes bulvāris 7) un kafejnīca „Tami Tami” (Lielā iela 19a) aicina nobaudīt īpašos Jelgavas pilsētas ēdienus un dzērienu: pamatēdienu „Hercoga bura”, desertu „Šarlotes skūpsts” un dzērienu „Jelgavas bellini”.
  • Atklāj pašmāju garšas noslēpumus!
Nobaudiet gardus, ar īpašām garšas niansēm bagātus vasaras sezonas ēdienus, kas pagatavoti no Zemgalē audzētiem vai iegūtiem produktiem. Īpašos vasaras sezonas piedāvājumus ir iespējams baudīt restorānā „La Tour de Marie” (Akadēmijas iela 1, Jelgava), bistro „Silva” (Driksas iela 7/9, Jelgava), muzikālajā bārā – restorānā „Plate” (Lielā iela 6, Jelgava), ģimenes restorānā „Hercogs” (Kr. Barona iela 3, Jelgava), krodziņā „Istaba” (J. Čakstes bulvāris 7, Jelgava), kafejnīcā „Zemnieka cienasts” (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu namā „Pūteļkrogs” (Zaļenieku pagasts).
 
Jelgavas muzeji un ekspozīcijas
  • Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis
Jūs gaida mūsdienīgas un izzinošas vēstures ekspozīcijas, Jelgavas mākslinieku darbu izstāde „Ūdeņi” un skatu laukums 9.stāvā ar brīnišķīgu Jelgavas panorāmu. Jaunums – nosūtiet saviem mīļajiem īpašu sveicienu – virtuālo pastkarti no Jelgavas!
Adrese: Akadēmijas iela 1, tel. 63005445. Darba laiks: izstāžu zāle un skatu laukums no no pulksten 10 līdz 22, vēstures ekspozīcijas no no pulksten 10 līdz 18. Ieejas maksa: saskaņā ar cenrādi.
  • Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs
Jelgavas lielākajā un bagātīgākajā muzejā variet uzzināt visu par Jelgavas vēsturi, iepazīt ievērojamā gleznotāja Ģederta Eliasa gleznas un aplūkot trīs īpašas izstādes:
– pulksteņu izstādi „Rit laika rats”- pulksteņmeistara Ivara Caunes kolekcija, kas papildināta ar eksponātiem no muzeja krājuma,
– fotogrāfiju un vēstuļu izstādi „Gaidi mani…” – par Latviju un latviešiem Pirmajā pasaules karā,
– izstādi „Brīvā laika ekvivalente” – Vēsmas Vītolas gleznas un Ineses Brantas porcelāns.
Adrese: Akadēmijas iela 10, tel. 63023383. Darba laiks: no no pulksten 10 līdz 17. Ieejas maksa: saskaņā ar cenrādi.
  • Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs
Muzeja īpašais iekārtojums un latviešu teātra tēva Ādolfa Alunāna radošais mantojums neatstās vienaldzīgu nevienu, kam tuvs teātris. Šeit apskatāma arī Jura Zborovska fotoaparātu kolekcijas izstāde.
Adrese: Filozofu iela 3, tel. 63021180. Darba laiks: no no pulksten 10 līdz 17 (pārtraukums no 13 līdz 14). Ieejas maksa: saskaņā ar cenrādi.
  • Latvijas Lauksaimniecības Universtitātes muzejs Jelgavas pilī
Apmeklējiet baroka pērli – Jelgavas pili! Pils muzejā uzziniet par Jelgavas pils vēsturi un Kurzemes hercogu dzīves notikumiem, bet skaistais pils pagalms ir lieliska vieta fotogrāfiju uzņemšanai.
Adrese: Lielā iela 2, tel. 63005617. Darba laiks no no pulksten 09 līdz 18. Ieejas maksa: saskaņā ar cenrādi.
  • Rundāles pils muzeja ekspozīcija „Kurzemes hercogu kapenes” Jelgava pilī
Tikai vasarā ir iespēja apmeklēt unikālās hercogu kapenes, kur atdusas 30 Ketleru un Bīronu dinastiju pārstāvji.
Adrese: Lielā iela 2, tel. 26453916. Darba laiks no no pulksten 09 līdz 17. Ieejas maksa: saskaņā ar cenrādi.
  
Informāciju par svētku norisi un apkārtnes tūrisma piedāvājumu var saņemt – Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1 (Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā) no no pulksten 10 līdz 22, informatīvajā teltī Raiņa parkā no no pulksten 10 līdz 15, pa tel. 63005447 vai e-pastu

Informācija sagatavota
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs