8.2 °C, 4.1 m/s, 92.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDarbu sāk pašvaldības bērnudārzs „Zīļuks”
Darbu sāk pašvaldības bērnudārzs „Zīļuks”
01/07/2015

1. jūlijā darbu sāk jaunā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde „Zīļuks” Skautu ielā 1a. Rekonstruētajā ēkā pirmsskolas izglītības programmu apgūs 152 bērni. Šis ir 11. Jelgavas pašvaldības bērnudārzs un tajā uzņemtas sešas grupas ar bērniem vecumā no pusotra līdz četriem gadiem. Bērnudārzā pastiprinātu uzmanību pievērsīs videi un dabai draudzīgām aktivitātēm.

Šodien, 1. jūlijā, darbu sāk jaunā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde „Zīļuks” Skautu ielā 1a. Rekonstruētajā ēkā pirmsskolas izglītības programmu apgūs 152 bērni. Šis ir 11. Jelgavas pašvaldības bērnudārzs un tajā uzņemtas sešas grupas ar bērniem vecumā no pusotra līdz četriem gadiem. Bērnudārzā pastiprinātu uzmanību pievērsīs videi un dabai draudzīgām aktivitātēm.
 
Pirmsskolas izglītības iestādes „Zīļuks” ēka ir rekonstruēta, nosiltināta, tai izbūvēts divslīpju jumts, atjaunotas visas inženierkomunikācijas, izbūvēts jauns ieejas mezgls. Galvenā ieeja iestādē ir no Skautu ielas, taču iekļūt teritorijā var arī no Kalnciema ceļa. Skautu ielas pusē vecāku ērtībām izbūvēts auto stāvlaukums ar divdesmit vietām. Šī ir vienīgā pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde, kurai izveidota atsevišķa vingrošanas zāle, āra sporta laukums ar dažādiem vingrošanas rīkiem un blakus uzbērti divi kalniņi. Katra „Zīļuka” grupa ir ieguvusi arī atbilstoši bērnu vecumam aprīkotu rotaļu laukumu, kas izklāts ar īpašu gumijas segumu, un lapenīti.
 
Līdzās sporta laukumam jau nākamgad plānots uzbūvēt siltumnīcu un ierīkot mazdārziņu, kurā bērni paši varēs sēt un stādīt, sekot stādu augšanai. Tāpat nākamgad plānots pagalmu papildināt ar sajūtu taku, kas palīdzēs attīstīt bērnu pēdu muskulatūru un stiprināt imūnsistēmu. Uz takas tiks klāti olīši, salmi, kūdra un citi materiāli.
 
„Zīļukā” strādā 12 pedagogi, sešas auklītes, sporta skolotāja, logopēds un seši tehniskie darbinieki. Šobrīd vakanta ir muzikālā pedagoga vieta – interesenti aicināti sūtīt CV pa e-pastu .

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē