8.2 °C, 6 m/s, 78.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSestdien – Vecpilsētas ielas svētki
Sestdien – Vecpilsētas ielas svētki
30/08/2016

Sestdien, 3.septembrī, no pulksten 11 visas Vecpilsētas ielas garumā norisināsies svētki “Retro vīzija”.

Klikšķināt, lai atvērtu

Sestdien, 3.septembrī, no pulksten 11 visas Vecpilsētas ielas garumā norisināsies svētki “Retro vīzija”.

Vecpilsētas ielas svētki sāksies ar svinīgo atklāšanu. Tāpat šeit notiks lekcijas par Vecpilsētas ielas vēsturiskajiem aspektiem, seno koka apbūvi un koka ēku restaurāciju. Uz skatuves Vecpilsētas laukumā būs skatāmi Jelgavas pilsētas dziedošie un dejojošie pašdarbības kolektīvi, mazākumtautību kolektīvi un citi pieaicinātie koncerta dalībnieki. Koncertprogrammu veido režisors Rihards Svjatskis. Ikviens varēs piedalīties meistarklasēs koka ēku būvdetaļu restaurācijā. Tāpat brīvā dabā būs skatāma Jelgavas Jaunā teātra izrāde „Jelgava 94” pēc Jāņa Joņeva romāna motīviem (režisors R.Svjatskis). Vecpilsētas ielas svētku noskaņā labāk palīdzēs iejusties ielu muzikanti, dzīvās skulptūras, būs arī bērnu stūrītis un citas izklaides.

19. gs. beigās un 20.gs. sākumā (līdz I Pasaules karam) pilsētnieki mājās turējuši mopšus, un pastaigu laikā tie ielās bija redzami lielā skaitā. Ņemot to vērā, pasākuma organizatori aicina visus jelgavniekus, kuri arī šobrīd ir mopšu saimnieki, piedalīties Mopšu parādē Vecpilsētas ielas svētku ietvaros un ap pulksten 13.30 pienākt pie skatuves Vecpilsētas laukumā.

Pasākumu organizē Sabiedrības integrācijas pārvalde, Jelgavas Latviešu biedrība, biedrība „Vecpilsētas ielas kvartāls”. Programma skatāma šeit.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē