0.5 °C, 1.9 m/s, 98.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiIecienītākais deserts – „Šarlotes skūpsts”
Iecienītākais deserts – „Šarlotes skūpsts”
12/02/2012

Nedēļas nogalē, kad daudzi devās apskatīt ledus skulptūras Uzvaras parkā, pilsētas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos  klienti labprāt izvēlējās Jelgavas īpašos ēdienus – „Šarlotes skūpstu” un „Hercoga buru”. Īpaši liela piekrišana bija desertam „Šarlotes skūpsts”, kuru pirmo reizi baudīja vairāk kā trīs simti cilvēku.

Nedēļas nogalē, kad daudzi devās apskatīt ledus skulptūras Uzvaras parkā, pilsētas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos  klienti labprāt izvēlējās Jelgavas īpašos ēdienus – „Šarlotes skūpstu” un „Hercoga buru”. Īpaši liela piekrišana bija desertam „Šarlotes skūpsts”, kuru baudīja vairāk kā trīs simti cilvēku.

Pilsētā Jelgavas īpašos ēdienus varēja nobaudīt bistro „ Silva” , kafejnīcās „ Lienīte” , „ Tami – Tami”, ģimenes restorānā „ Hercogs” un bārā- restorānā „ Plate”. Savukārt vienīgais ēdināšanas uzņēmums Jelgavas novadā, kur var pagaršot „Hercoga buru” un „Šarlotes skūpstu”, ir kafejnīca „Zemnieka cienasts” . Jelgavas īpašo piedāvājumu ēdināšanas uzņēmumos piedāvā vienota noformējuma ēdienkartē.

„Klienti, kuri vēlējās sātīgi paēst pēc mūsu darbinieku ieteikuma bieži izvēlējās „Hercoga buru”. Savukārt „Šarlotes skūpsts” bija iecienītākais deserts šajā nedēļas nogalē – mūsu bistro to nogaršoja vairāk kā simts cilvēku,”  pastāstīja bistro „ Silva”  vadītāja Sandra Blūmane.

Jelgavas pilsētas īpašā piedāvājuma – deserta „Šarlotes skūpsts – degustācijas piektdien un sestdien notika arī Ķīpsalas izstāžu centrā Starptautiskās tūrisma izstādes – gadatirgus „Balttour 2012” laikā. 

Jelgavas  īpašie ēdieni tā baudītājiem atgādina par kādreiz varenās Kurzemes hercogistes galvaspilsētas vēsturi. Divus jaunos ēdienus par īpašiem padara ne tikai to nosaukumi, bet arī speciāli izstrādātas receptes, ko radījušas Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotājas ar saviem audzēkņiem.

Deserts „Šarlotes skūpsts”  ir olu-biezpiena krēma un divu veidu sulas želejas uzputeņu kārtojums, kurā deserta maigā garša tiek atsvaidzināta ar augļu-ogu biezeņa mērci. Desertu dekorē ar svaigām ogām.

„Hercoga bura”  ir pamatēdiens, kas gatavots no krāsnī ceptas īpaši marinētas cūkgaļas, kuru pasniedz ar karamelizētiem skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un saknēm, brūklenēm, kā arī smiltsērkšķu un ābolu sulas mērci.    

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā