7.6 °C, 3.5 m/s, 93.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiZiemas piedāvājums gardēžiem „Izgaršo vietējo!”
Ziemas piedāvājums gardēžiem „Izgaršo vietējo!”
02/12/2014

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem šajā ziemas sezonā ir sagādājis īpašu piedāvājumu gardēžiem – „Izgaršo vietējo!". Katrs no ēdieniem, kas atrodams informatīvajā materiālā, ir izstrādāts īpaši šai sezonai, un to pamatā ir produkti, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā.

Publicitātes attēls

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem šajā ziemas sezonā ir sagādājis īpašu piedāvājumu gardēžiem – „Izgaršo vietējo!”. Katrs no ēdieniem, kas atrodams informatīvajā materiālā, ir izstrādāts īpaši šai sezonai, un to pamatā ir produkti, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā.
Piedāvājuma “Izgaršo vietējo!” ietvaros ir radīti vairāki jauni ēdieni, ko nobaudīt iespējams no 1.decembra līdz 1.februārim. Savai gaumei atbilstošu ēdienu atradīs ikviens gardēdis. Īpašajās ziemas ēdienkartēs ir iekļauti gan salāti un otrie ēdieni, gan saldie un dzērieni. Strausa gulašzupa ar čili, brieža gaļa ar meža sēnēm, galoveja fileja, pagatavota garšaugu – ķiploku sviestā, kartupeļu pankūkas, siera kūka ar zemeņu-aveņu mērci, aveņu, piparmētru un liepziedu tējas – tie ir tikai daži no ēdieniem, ko piedāvājuma ietvaros pasniegs vietējās kafejnīcas un restorāni.

Īpašos ziemas sezonas ēdienus ir iespējams baudīt sešos ēdināšanas uzņēmumos restorānā „La Tour de Marie” (Akadēmijas iela 1, Jelgava), bistro „Silva” (Driksas iela 7/9, Jelgava), ģimenes restorānā „Hercogs” (Kr. Barona iela 3, Jelgava), krodziņā „Istaba” (J.Čakstes bulvāris 7, Jelgava), kafejnīcā „Zemnieka cienasts” (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu namā „Pūteļkrogs” (Zaļenieku pagasts).

Ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām – strausu fermas “Mazzariņi”, briežu dārza “Rudiņi”, Zemgales ķirbju audzētājiem, A/S “Dobeles dzirnavnieks”, SIA “Latvijas piens”, SIA “Bula”, SIA “Dienvidi plus”, z/s “Kaspari”, SIA “Elite plus”, z/s “Kalna Jurģēni”, z/s “Dambrati”, SIA “Pūteļi”, Zaļenieku pagasta piensaimniekiem, “Svētes maize”, z/s “Rudiņi”, “Līči”, “Līgas medus”, gaļas pārstrādes uzņēmuma “Rosība”, gaļas pārstrādes uzņēmuma “Nākotne”.

Ikviens gardēdis tiek aicināts novērtēt ziemas sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu un tās apkārtni, apmeklējot kādu no piedāvājumā iesaistītajiem ēdināšanas uzņēmumiem.

“Izgaršo vietējo!” informatīvo materiālu iespējams lejupielādēt šeit.

Ēdinātāju piedāvājums:
Ģimenes restorāns „Hercogs”, Kr.Barona iela 3

  • Strausa basturma ar marinētiem ķieplokiem
  • Strausa gulašzupa ar čili
  • Strausu gaļas steiks ar grillētiem dārzeņiem, kartupeļu biezeni un buljonmērci
  • Strausu gaļas desiņas ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, štovētiem kāpostiem un barbekju merci
Bistro „Silva”, Driksas iela 7/9
  • Briežu gaļa ar meža sēnēm
  • Ķirbju deserti
  • Salāti ar ķirbi un Sniega bumbām
  • Smiltsērkšķu un ābolu dzēriens
Krodziņš „Istaba”, J. Čakstes bulvāris 7
  • Strausa gaļas desiņas ar vārītiem ceptiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem
  • Cūkas stilbs ar štovētiem kāpostiem un vārītiem kartupeļiem
  • Kartupeļu pankūkas
Restorāns „La Tour de Marie”, Akadēmijas iela 1
  • Galoveja fileja pagatavota garšaugu-ķiploku mērcē
  • Jēra karē ar ābolu-piparmētru mērci
Viesu māja „Pūteļkrogs”, Zaļenieku pagasts
  • Siltie salāti „Pūteļkrogs”
  • Krēmzupa ar Zemgales bekonu un gailenēm, pasniegta ar garšvielu grauzdiņiem
  • Cepelīni „Pūteļkroga gaumē” pasniegti ar meža sēņu mērci
  • „Pūteļkrogs” siera kūka, pasniegta ar zemeņu-aveņu mērci
Kafejnīca “Zemnieka cienasts”, Jaunsvirlaukas pagasts
  • „Līču” tomātu biezeņzupa ar rudzu maizes grauzdiņiem un kūpinātu cauraudzi
  • Sutināta brieža gaļa ar piedevām pēc izvēles
  • „Zemnieka cienasts” – cepts ābols ar putukrējumu un žāvētām plūmēm
  • Sildošās „Līču” aveņu, piparmētru un liepziedu tējas
 
Informācija sagatavota
JRTC