2 °C, 2.3 m/s, 90.6 %

Galvenās ziņas

Līdz ceturtdienai 9.–11. klašu skolēni var pieteikties vasaras nodarbinātībai; saņemti gandrīz 100 pieteikumi
15.04.24, 11:51

Jelgavas vispārizglītojošo skolu audzēkņi, kuri mācās 9.–11. klasē un vēlas vasarā strādāt, līdz 18. aprīlim var pieteikties izsludinātajām vakancēm vasaras nodarbinātībai. Vakances publicētas Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra (ZRKAC) mājaslapā www.zrkac.lv.

Policija atgādina: patstāvīgi braukt ar velosipēdu drīkst bērns no 10 gadiem, ja ir velosipēda vadīšanas tiesības, aizsargķivere līdz 16 gadiem – obligāta
12.04.24, 13:05

Līdz ar silto laiku pilsētas ielās ir vairāk riteņbraucēju. Velosipēdu nokļūšanai skolā un uz ārpusstundu nodarbībām aktīvi izmanto arī skolēni. Jelgavas pašvaldības policija vecākus aicina ar bērniem pārrunāt satiksmes noteikumus un obligātos nosacījumus, kas jāievēro, piedaloties ceļu satiksmē ar velosipēdu vai elektroskrejriteni. Šonedēļ pie skolām rīkotie reidi apliecina, ka ievērojams skaits bērnu ikdienā ar velosipēdu pārvietojas, nelietojot aizsargķiveri, lai gan līdz 16 gadiem tā ir obligāta. Tāpat ceļu satiksmē patstāvīgi piedalās skolēni, kuriem nav velosipēda vadīšanas atļaujas. Policija aicina vecākus atbildīgāk izturēties pret bērnu drošību.   

Līdz 25. aprīlim aicina pieteikt kandidātus Jelgavas augstākajiem apbalvojumiem
02.04.24, 08:18

Lai izceltu līdzcilvēku darbu un sasniegumus, novērtētu Jelgavas galveno vērtību – cilvēkus –, Jelgavas pašvaldība aicina līdz 25. aprīlim (ieskaitot) pieteikt pretendentus Jelgavas augstākajiem apbalvojumiem “Goda zīme” un “Goda raksts”.

Elektroskrejriteņiem – stingrākas drošības prasības
02.04.24, 09:10

Līdz ar siltāku laiku atsākusies elektrisko skrejriteņu sezona. Pilsētniekiem jāņem vērā, ka šogad spēkā stājušās paaugstinātas drošības prasības elektroskrejriteņu vadītājiem, ieviesti mikromobilitātes rīku reģistrācijas noteikumi un spēkā ir bargāki sodi par Ceļu satiksmes noteikumu (CSN) pārkāpšanu. Svarīgi zināt – ķiveres jaunākajiem velosipēdistiem un elektrisko skrejriteņu braucējiem ir obligātas. Iepazīstinām ar būtiskākajām izmaiņām.

Līdz 5. jūnijam var pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam kanalizācijas pieslēguma izbūvei
05.04.24, 10:20

Arī šogad jelgavniekiem ir iespēja saņemt pašvaldības līdzfinansējumu kanalizācijas pieslēguma izbūvei ielās, kurās jau ir izbūvēti centralizētie sadzīves kanalizācijas tīkli, – programmā pieejamais pašvaldības finansējums šogad ir 30 000 eiro. Iesniegt pieteikumu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai var līdz 5. jūnijam (ieskaitot), informē SIA “Jelgavas ūdens”.

Skatīt vairāk