11.3 °C, 4.9 m/s, 68 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports2018.GADA ČEMPIONĀTS SVARU STIEŅU SPIEŠANĀ GUĻUS
2018.GADA ČEMPIONĀTS SVARU STIEŅU SPIEŠANĀ GUĻUS
11/05/2018

12.maijā Jelgavā notiks starptautiskas paurliftinga sacensības!

Sestdien, 12.maijā Jelgavas Sporta hallē (Mātera iela 44a) notiks 2018.gada Jelgavas un Latvijas atklātais čempionāts svara stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu. Pavasara pauerliftinga sacesnībās aicināti piedalīties Latvijas un ārvalstu sportisti jauniešu, junioru, open, veterānu un sieviešu dalībnieku grupās. Reģistrēšanās un dalībnieku svēršanās norises vietā paredzēta sākot pulksten 9.00, sacensību sākums pulksten 11.00. 

Pauerliftinga sacensību mērķis ir veselīga dzīvesveida popularizēšana un svara stieņa spiešana guļus popularizēšana Zemgales reģionā. Sacensību Nolikums paredz, ka vingrinājuma izpilde jāveic atbilstoši IPF noteikumu prasībām.

Dalībnieku grupas:

  • Sievietes – 8 svara kategorijas (atbilstoši IPF noteikumiem)
  • Jaunieši – 9 svara kategorijas
  • Juniori – 9 svara kategorijas
  • Open grupa – 8 svara kategorijas
  • Senioru grupa (40 – 50 g.v.) – 8 svara kategorijas
  • Senioru grupa (50 g.v. un vecāki) – 8 svara kategorijas

 

Sacensības norisinās atbilstoši IPF pieņemtajai kārtībai. Sacensību laikā tiks reģistrēti Jelgavas un Latvijas rekordi un apstiprināta kvalifikācijas normu izpilde. Juridiska persona (organizācija) vai fiziska persona, kura deleģējusi sportistu uz sacensībām, uzņemas pilnu atbildību par startējošā sportista veselības stāvokli sacensību laikā (saskaņa ar 14.03.2006. MK noteikumu Nr. 195 prasībām).

Komandas vērtējumā tiks ņemti vērā pieci labākie rezultāti no katra vecuma un dzimuma grupas jebkurā svaru kategorijā. Čempionātā tiks apbalvoti ar diplomiem un medaļām trīs labākie sportisti pēc sacensību rezultātiem katrā svara kategorijā sieviešu, jauniešu, junioru, open, senioru 40 – 50 g.v., un senioru grupā 50 g.v. un vecāki; trīs labākie sportisti 8 svara kategorijās open grupā tiks apbalvoti ar Jelgavas čempionāta medaļām un kausiem. Komandu cīņā ar kausiem tiks apbalvotas trīs labākās komandas.

Komandu pieteikumi (norādot svara kategoriju, kurā sportists startē, komandu un paredzamo sākumsvaru) jānosūta uz e-pastu lpf@sp.lv, izņēmuma gadījumā pieteikt dalību pa tālruni +37129542423. Pieteikumus var sūtīt līdz šī gada 9.maijam. Dalībnieki jaunāki par 18 gadiem bez ārsta vai vecāku atļaujas netiks pielaisti sacensību dalībai. Nolikums var kalpot kā oficiāls izsaukums uz sacensībām. Vairāk par sacensībā var uzzināt šeit: www.powerliftings.lv

Sacensības organizē Jelgavas pauerliftinga klubs “Apolons” sadarbībā ar Jelgavas pašvaldību, Jelgavas Sporta servisa centru un Latvijas pauerliftinga federāciju. Sacensību direktors Edmunds Jansons. 

 

 

 

Inoformācija: J.Jansone, Sporta servisa centrs