7.6 °C, 5.7 m/s, 82.9 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi2018.GADA JELGAVAS ATKLĀTAIS ČEMPIONĀTS BASKETBOLĀ
2018.GADA JELGAVAS ATKLĀTAIS ČEMPIONĀTS BASKETBOLĀ
10/01/2018

Komandu pieteikumi iesniedzami līdz 26.janvārim!

Ar mērķi popularizēt un attīstīt amatieru basketbolu Jelgavā, februāra mēnesī tiks uzsākts 2018.gada Jelgavas atklātais čempionāts basketbolā vīriešiem. Ikgadējā čempionāta uzdevums ir veicināt iedzīvotāju iesaistīšanos aktīvās un regulārās sporta nodarbībās, kā arī paaugstināt spēlētāju sportisko meistarību un fizisko sagatavotību. Visu spēļu norise plānota Jelgavas Sporta hallē (Mātera ielā 44a) sākot no februāra līdz maijam, kad paredzēts noskaidrot 2018.gada čempionāta uzvarētājkomandu.

Interesenti aicināti laicīgi nokomplektēt savas komandas un līdz 26.janvārim nosūtīt pieteikumu uz e-pastu: Alona.Fomenko@sports.jelgava.lv . Visi komandu pārtāvji tiks aicināti uz čempionāta dalībnieku kopsapulci piektdien, 26.janvārī pulksten 19:00 Jelgavas Sporta hallē. 

Pēc komandu pieteikumu saņemšanas (Pieteikuma paraugs) un komandu pārstāvju kopsapulces, tiks izveidots čempionāta spēļu kalendārs. 

Jelgavas pilsētas čempionātu organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde „Sporta servisa centrs sadarbībā ar biedrību Basketbola klubs „Jelgava”. Spēles notiks saskaņā ar Jelgavas pilsētas čempionāta Nolikumu (tiks apstiprināts pēc kopsapulces) un FIBA oficiālajiem basketbola noteikumiem, kā arī FIBA oficiālajām noteikumu izmaiņām, interpretācijām un papildinājumiem. 

Pirmo trīs vietu ieguvējkomandas tiks apbalvotas ar čempionāta medaļām, diplomiem un naudas balvām. Ja čempionātā cīņas notiek pēc spēka ranga divās grupās, tad ar medaļām, diplomiem un naudas balvu tiek apbalvota arī 2.grupas uzvarētājkomanda. Godalgoto vietu ieguvējkomandas saņem naudas balvas.

Čempionāta organizatori nodrošina sporta bāzi (spēles laukumu, ģērbtuvi, dušu), spēļu laukuma tiesnešus, spēļu sekretārus, spēļu kalendāru, turnīra informācijas atspoguļošanu masu medijos, kā arī apbalvošanu čempionāta noslēgumā. Komandas pašas sedz izdevumus, kas radušies saistībā ar piedalīšanos čempionātā. Spēlētāji un komandas pārstāvji paši atbild par savas veselības stāvokli un to ar savu parakstu apliecina komandas pieteikumā.

 

 

Informācija: Sporta servisa centrs