15.3 °C, 6.3 m/s, 51.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldībaDeputāti Būvvaldes lēmumu atstāj negrozītu
Deputāti Būvvaldes lēmumu atstāj negrozītu
27/04/2017

Šodien Jelgavas pilsētas domes deputāti ar balsu vairākumu nolēma atstāt negrozītu Jelgavas pilsētas Būvvaldes lēmumu “Būvniecības ieceres akceptēšana un būvatļaujas izdošana tirdzniecības ēkas būvniecībai Cukura ielā 2, Jelgavā”.

Jelgavas pilsētas Būvvalde  būvatļauju SIA “Auras centrs” iecerei būvēt tirdzniecības ēku Cukura ielā 2 izdeva 2017.gada 17. februārī. Būvatļaujā iestrādātas papildu prasības, kas jāņem vērā, izstrādājot būvprojektu. Būvniecības ieceri pašvaldībā izskatīšanai iesniedza zemes īpašnieks SIA “Auras centrs”. Iesniegtais būvniecības ieceres risinājums tika atzīts par labāko investora un Latvijas arhitektu savienības organizētajā metu konkursā. Konkursam tika pieteikti un izvērtēti seši arhitektu priekšlikumi tirdzniecības ēkas arhitektoniskajam risinājumam, no kuriem par labāko atzīts arhitektu Lauderu priekšlikums.

 

Ņemot vērā Jelgavas pilsētas nostāju pilsētvides ilgtspējīgā saglabāšanā, lēmumā noteikts, ka būvprojekta izstrādātājam jāievēro izsniegtajā būvatļaujā iestrādāti detalizēti projektēšanas nosacījumi, kas jāizpilda, izstrādājot būvprojektu. Projektēšanas nosacījumos noteikts, ka pirms tirdzniecības ēkas būvprojekta iesniegšanas, projekta attīstītājam jāiesniedz pārbūvējamo ielu būvprojektus ar transporta organizācijas shēmu un jāsaņem pašvaldības saskaņojums. Tāpat papildus prasība būvprojekta sastāvā izstrādāt tirdzniecības ēkas apjoma vizualizācijas no galvenajiem skatu punktiem. Būvprojekta izstrādātājam jāizstrādā teritorijas labiekārtošanas un apstādījumu plāns, saskaņojot to ar pilsētas ainavu arhitektu. Apmeklētāju automašīnu stāvlaukums jāparedz maksimāli apzaļumots, izmantojot koku un krūmu stādījumus, respektējot gājēju promenādes zonas tuvumu. Peldu ielā jāparedz gājēju un velosipēdu celiņus, kas savieno Cukura ielu un promenādi. Tāpat Būvvaldes izsniegtajā dokumentā izteikta prasība, ka dekoratīvos uzrakstus, izkārtnes un reklāmas uz ēkas fasādēm jāplāno, respektējot Jelgavas pils tuvumu un apjomu, izvēloties samērīgus mērogus un krāsu risinājumus. Brīvi stāvošu reklāmas pilonu un reklāmas stendu izvietošana teritorijā nav atļauta.

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē