0.7 °C, 2.3 m/s, 98.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina pieteikties Lielās Talkas Pagalmu Konkursam
Aicina pieteikties Lielās Talkas Pagalmu Konkursam
20/02/2015

Lielā Talka sadarbībā ar Pagalmu sakopšanas kustības atbalstītāju – AAS “Gjensidige” aicina daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem, kas vēlas kopīgiem spēkiem uzlabot vidi savos pagalmos, pieteikties Lielās Talkas Pagalmu Konkursā.

Klikšķināt, lai atvērtu

Lielā Talka sadarbībā ar Pagalmu sakopšanas kustības atbalstītāju – AAS “Gjensidige” aicina daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem, kas vēlas kopīgiem spēkiem uzlabot vidi savos pagalmos, pieteikties Lielās Talkas Pagalmu Konkursā.

Ja vēlies atpūsties skaistākā un sakoptākā pagalmā, un esi gatavs kopā ar saviem kaimiņiem to labiekārtot un pēc tam par to rūpēties, aicinām piedalīties Lielās Talkas Pagalmu Konkursā! Un, iespējams, tieši Tavs pagalms kļūs par vienu no Lielās Talkas Pagalmu Sakopšanas kustības projekta pagalmiem, kur notiks Lielā Talka kopā ar profesionāliem ainavu arhitektiem un studentiem no Latvijas augstskolām!

Lai piedalītos Pagalmu Konkursā:

  • nofotografē pagalmu,
  • sarīko kaimiņu tikšanos un apspriediet pagalma problēmas,
  • apspriediet pagalma problēmas,
  • vienojieties par vēlamajiem uzlabojumiem,
  • noskaidrojiet pagalma zemes piederību un kaimiņu gatavību piedalīties talkā,
  • esiet gatavi paši līdzdarboties – piedalīties pagalma projekta apspriešanā kopā ar ainavu arhitektiem, studentiem un Lielās Talkas Pagalmu Sakopšanas kustības organizatoriem, vienoties par vēlmēm un savākt kaimiņu parakstus pagalma labiekārtošanas projektam.
 
Bet galvenais – 2015.gada 25.aprīlī Lielās Talkas laikā esiet gatavi ar entuziasmu, prieku un gandarījumu piedalīties  pagalma labiekārtošanos darbos (puķu, krūmu, kociņu stādīšana, rotaļlaukuma izveide, zemes līdzināšana, krāsošana, rakšana u.c. labiekārtošanas darbi), un pēc talkas uzņemties atbildību par pagalma tālāku uzturēšanu kārtībā.

Aizpildiet anketu un piesakieties Lielās Talkas Pagalmu Sakopšanas Konkursā!
Pieteikumus gaidām uz e-pastu:   vai pa pastu Biedrībai „Pēdas.LV”, Mazā pils iela 1, Rīga, LV-1050. (Kontakttālrunis: 29123464, Lielās Talkas Pagalmu sakopšanas kustības vadītāja Anete Lesīte vai e-pasts: ).

Lielās Talkas Pagalmu kustība ir pagalmu sakopšana un labiekārtošana ar iedzīvotāju līdzdalību, un Latvijas Ainavu arhitektūras biedrības un Jauno Arhitektu kustības atbalstu, kas notiek kopš 2010.gada. Pagalmu sakopšanas projekts bija iekļauta Rīgas 2014 Eiropas kultūras galvaspilsēta notikumu programmā. Projekta mērķis ir mudināt iedzīvotājus pašiem iesaistīties savas apkārtējās vides uzlabošanā un kopīgiem spēkiem ar brīvprātīgu ainavu arhitektu, arhitektu, dārznieku un RTU, LLU, LMA studentu palīdzībua radīt harmoniskai atpūtai piemērotu vidi. Pagalmu labiekārtošana notiek ar salīdzinoši minimāliem līdzekļiem un domājot par saudzīgu attieksmi pret vidi un izvēloties pēc iespējas videi draudzīgākus materiālus. Vissvarīgākais konkursa nosacījums ir iedzīvotāju iesaistīšanās Pagalma labiekārtošanas darbos un spēja vienoties par idejām un pagalmu vajadzībām, un vēlme līdzdarboties sakopšanas darbos, iesaistot visas paaudzes, un uzņemoties atbildību par savu pagalmu ikdienā.

Informāciju sagatavoja
Lielās Talkas Pagalmu sakopšanas kustības vadītāja Anete Lesīte