8.2 °C, 4.1 m/s, 92.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaIzzini Jelgavu 13 pamatzināšanu ruļļos!
Izzini Jelgavu 13 pamatzināšanu ruļļos!
09/02/2024

Jelgavas pilsētas pašvaldība izdevusi jau trīspadsmito Jelgavas pamatzināšanu rulli. Tas ir informatīvs plakāts ar pilsētai svarīgiem faktiem, ko būtiski zināt katram jelgavniekam. Rullis izdots divos variantos, lai saprotamā valodā gan bērniem, gan pieaugušajiem sniegtu informāciju par Jelgavas tīmekļvietni Jelgava.lv, kas ir galvenais informācijas avots pilsētā. 

Jelgava ir vienīgā pilsēta Latvijā, kas izdod informatīvus plakātus ar pilsētas svarīgāko faktu apkopojumu. Pirmo pilsētas pamatzināšanu rulli pašvaldība izdeva 2012. gadā, tajā iekļaujot informāciju par Jelgavas simboliku – pilsētas ģerboni, karogu un logotipu – un tā iedibinot ikgadēju tradīciju jelgavniekiem atgādināt arī par dažādiem citiem pilsētas faktiem, notikumiem un vietām. Pilsētas pamatzināšanu rullis ir vērtīgs izziņas avots bērnudārzu un skolu audzēkņiem, viņu pedagogiem un vecākiem. Tāpat tas ir nozīmīgs reprezentācijas materiāls, kas izvietots arī pilsētvidē – sabiedriskā transporta pieturvietās, uz afišu stabiem un sabiedriskās ēkās –, tādējādi prezentējot pilsētu gan Jelgavas iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem.

Jaunākais informatīvais plakāts vēsta par tīmekļvietni Jelgava.lv, kuras skatījumu skaits 2023. gadā pirmo reizi pārsniedzis 2,5 miljonus, reģistrējot 2 584 051 apmeklējumu un viennozīmīgi apstiprinot Jelgava.lv līderpozīcijas informācijas nodrošināšanā pilsētā. Pamatzināšanu rullī iekļauta arī informācija par Jelgavas oficiālajiem sociālo tīklu profiliem.

Ar visiem līdz šim izdotajiem pamatzināšanu ruļļiem ikviens var iepazīties tīmekļvietnē Jelgava.lv, sadaļā “Pilsēta”, “Zināšanu ruļļi”, kā arī ziņai pievienotajā galerijā.