11 °C, 3.6 m/s, 64.8 %

Izglītība

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsIzglītībaLLU zinātnieču radītā inovācija pārtikā – gada sasniegums zinātnē
LLU zinātnieču radītā inovācija pārtikā – gada sasniegums zinātnē
05/01/2016

Latvijas Zinātņu akadēmija paziņojusi 11 pērnā gada sasniegumus teorētiskajā un lietišķajā zinātnē. To vidū ir arī LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes zinātnieču Ilgas Gedrovicas un Sandras Muižnieces-Brasavas darbs ar graudaugu pārslām un to komercializāciju.

LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes zinātnieču Dr.sc.ing.
I.Gedrovicas, Dr.sc.ing. S.Muižnieces-Brasavas un SIA «Milzu!»
valdes locekļa Enno Ences sadarbībā izstrādātas zinātniski
pamatotas ar šķiedrvielām bagātinātas graudaugu pārslas un
ieviestas ražošanā uzņēmumā, informē LLU pārstāve Lana Janmere.

Graudaugu pārslas izgatavotas no Latvijai tipiskajiem
graudaugiem un reģistrētas ar preču zīmi «Milzu!». Jauno produktu
izstrādes procesā pārbaudīta dažādu izejvielu (graudaugu un to
izstrādājumu veidu, augļu, ogu un dārzeņu produktu veidu, kā arī
dažādu papildu vielu – saldvielu un garšvielu) piemērotība konkrētā
produkta veida izgatavošanai un atrasts optimālais risinājums, lai
saglabātu vērtīgās uzturvielas izejvielās. Ņemot vērā uzņēmēja
intereses, tika izstrādāta tehnoloģija un atrasti tehnoloģiskie
risinājumi, lai no izvēlētajām izejvielām izgatavotu produktu ar
augstiem kvalitatīvajiem rādītājiem. Pārslas «Milzu!» jau ir
nopērkamas visos lielākajos veikalu tīklos Latvijā.

Visus 2015. gada zinātnisko sasniegumu konkursa uzvarētājus
godinās īpašā Latvijas Zinātņu akadēmijas rīkotā svinīgajā
sarīkojumā 19. janvārī.

Foto: dabadaba.lv