3.7 °C, 4.7 m/s, 81.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiTūrismsŠefpavāri ielūdz uz “baudĒŠANU”
Šefpavāri ielūdz uz “baudĒŠANU”
10/04/2024

No 10. līdz 16. aprīlim Jelgavā un tās apkārtnē jau tradicionāli notiks gardēžu svētki “baudĒŠANA Jelgavas pusē”, aicinot iepazīt jaunas garšas pavasarīgās maltītēs, kas radītas Jelgavas un Jelgavas novada kafejnīcu, restorānu un muižu virtuvēs. Ar savu īpašo piedāvājumu akcijā piedalās 18 ēdināšanas uzņēmumi.

Jelgavas reģionālajā Tūrisma centrā norāda, ka tuvākiem un tālākiem gardēžiem “baud­ĒŠANA Jelgavas pusē” ir iespēja nesteidzīgai ģimenes kopābūšanai ārpus mājas, jaunu garšu un maltīšu vietu atklāšanai un vienlaikus arī ierosinājums apmeklēt restorānus ne tikai svētku dienās, bet arī ikdienā. Svaigas, pavasarīgas un garšām bagātas maltītes, kas atšķirsies no uzņēmumu ikdienas piedāvājuma, akcijas nedēļā piedāvās baudīt 18 restorāni, kafejnīcas, krodziņi un konditorejas.

Jelgavā viesus laipni sagaidīs restorāni “Chocolate & Pepper”, “Pilsētas elpa”, “Parks”, “Central cafe”, krodziņš “Istaba”, bistro “Silva” un tējas namiņš “Silva”, Noliktava Nr.2, kafejnīca “Brokastnīca” un kūku bode “Putni”. Savukārt Jelgavas novadā ar “baudĒŠANAS” piedāvājumiem cienās restorāni “Pūteļkrogs”, “Agate”, “Aitiņlauvas”, restorāns – grilbārs “Masti Grill & Chill”, kafejnīca – restorāns “Zemnieka cienasts”, kafejnīca “Svētes klubs”, Blankenfeldes muiža un Abgunstes muiža. Jāpiebilst gan, ka Abgunstes muiža īpašu atmosfēru uzburs 12. un 14. aprīlī, Blankenfeldes muiža – 13. aprīlī, bet kūku bode “Putni” – no 10. līdz 14. aprīlim.

Gardēžiem būs iespēja nobaudīt pavasara dārza salātus ar grilētu vistu un plūškoka mērci, avokado tartaru ar vēžu astītēm, Argentīnas sarkano garneli ar sparģeļiem un Beurre blanc mērci, grieķu jogurta – gurķu auksto zupu, gambo zupu, gaisīgu spinātu-skābeņu musu, karamelizētu riekstu vafeli ar ananāsiem, citrusaugļiem un biezpiena krēmu, rabarberu musu un daudzus citus gardumus.

Februārī 16 Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumi nodibināja Jelgavas Ēdināšanas un viesmīlības nozares asociāciju. Tās darbības virzieni ir veicināt ēdināšanas un viesmīlības nozares attīstību Jelgavā un novadā, pārstāvēt nozares intereses pašvaldību un nacionālā līmenī, kā arī veicināt pieejamību un attīstību ar ēdināšanu un viesmīlību saistītos jautājumos. Akcijā “baud­ĒŠANA Jelgavas pusē” piedalīsies lielākā daļa šīs asociācijas biedru.

Informācija par akciju un īpašo piedāvājumu katrā no ēdināšanas vietām interesentiem pieejama vietnē www.visit.jelgava.lv, “Facebook” profilā “baudĒŠANA Jelgavā”, kā arī asociācijas tīmekļvietnē tastejelgava.mozello.lv.

Gardēžu svētki “baudĒŠANA Jelgavas pusē” notiek divas reizes gadā – pavasarī un rudenī. Pasākumu organizē Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas pilsētu, Jelgavas novadu un pilsētas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumiem.