Jelgavas īpašais dzēriens - Jelgavas bellini

Atspirdzinošaiss dzēriens „Jelgavas bellini” papildina Jelgavas īpašos ēdienus. Tā recepti ir izstrādājuši restorāna „Hercogs” šefpavārs Andris Rūmītis un Arnis Bikšus. Dzēriena viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula, kas izmantota arī gatavojot „Hercoga buru” un „Šarlotes skūpstu”.

bellni.jpg

 

Bellini ir atspirdzinošs dzēriens, kas radies 20. gadsimta pirmajā pusē Venēcijā un ir viens no populārākajiem kokteiļiem Itālijā. Tradicionāli bellini tiek pagatavots no dzirkstošā vīna un persiku biezeņa un parasti tiek pasniegts svinībās.

Jelgavas bellini

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • konservēti persiki 2 gab.
  • smiltsērkšķu sula 40 ml
  • smalcināts ledus
  • dzirkstošs dzēriens (piemēram, ”Mežezers”, „Rīgas šampanietis” u.c.)

Pagatavošana:

  • Šampanieša glāzēs lej sablenderētus persikus.
  • Pievieno smiltsērkšķu sulu.
  • Līdz pusei pievieno smalko ledu un apmaisa 4 reizes.
  • Pielej dzirkstošu dzērienu, apmaisa 1 reizi.
  • Glāzi dekorē ar svaigu zemeni.