7. februārī Jelgavā sāksies akcija «Garšas tūre Jelgavā!». Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs (JRTC) piedāvā īpašu pastaigu maršrutu Jelgavas pilsētas iepazīšanai, kura laikā var gan aplūkot Jelgavas pilsētas tūrisma un apskates objektus, gan nobaudīt pilsētas īpašo piedāvājumu – pamatēdienu «Hercoga bura», desertu «Šarlotes skūpsts» un atspirdzinošo dzērienu «Jelgavas bellini» – un iegūt gardēža suvenīru – fondī trauku ar Jelgavas simboliku.
Ritma Gaidamoviča
JRTC speciāliste Liene Strazdiņa informē, ka akcijai «Garšas tūre Jelgavā!» ir izveidots speciāls buklets, kurā ietverta pilsētas pastaigas maršruta karte ar 12 apskates objektiem, vietām, kur var nobaudīt Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu, kā arī atrodami akcijas noteikumi un vieta zīmodziņu krāšanai.
Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu var nobaudīt trīs Jelgavas ēdināšanas vietās. Ģimenes restorānā «Hercogs» (Krišjāņa Barona ielā 3) akcijas dalībnieki aicināti baudīt pamatēdienu «Hercoga bura», bistro «Silva» (Driksas ielā 9) piedāvā desertu «Šarlotes skūpsts», savukārt krodziņā «Istaba» (Jāņa Čakstes bulvārī 7) jānogaršo atspirdzinošais «Jelgavas bellini». Katrā no minētajiem ēdināšanas uzņēmumiem, nobaudot Jelgavas īpašo piedāvājumu, akcijas dalībnieks saņems zīmodziņu «Garšas tūre Jelgavā!» bukletā. Sakrājot trīs zīmodziņus, dalībnieks iegūs īpašo Jelgavas gardēža suvenīru – Jelgavas uzņēmumā «Keramika LV» izgatavoto fondī trauciņu ar Jelgavas simboliku.
Jelgavas īpašie ēdieni un dzēriens jānobauda septiņu dienu laikā no pirmā zīmodziņa saņemšanas. Akcijas bukletus var saņemt Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī, ģimenes restorānā «Hercogs», krodziņā «Istaba» un bistro «Silva».
Jāpiebilst, ka īpašie Jelgavas ēdieni pilsētas ēdināšanas uzņēmumu ēdienkartēs iekļauti no 2012. gada un tie tapuši, sadarbojoties Jelgavas pilsētas pašvaldībai, Jelgavas Amatu vidusskolai un Jelgavas uzņēmējiem. «Hercoga bura» ir pamatēdiens, kas gatavots no īpaši marinētas un krāsnī ceptas cūkgaļas, kuru pasniedz ar karamelizētiem skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un saknēm, brūkleņu biezeni un mārrutkiem. Deserts «Šarlotes skūpsts» ir olu-biezpiena krēma un divu veidu sulas želejas uzputeņu kārtojums, tā maigo garšu atsvaidzina augļu-ogu biezeņa mērce. Dzēriena «Jelgavas bellini» viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula, kas izmantota, arī gatavojot «Hercoga buru» un «Šarlotes skūpstu».
Foto: Ivars Veiliņš