Asociācija «Lauku ceļotājs» izveidojusi Latvijas Kulinārā ceļa karti ar desmit kulināro ceļojumu maršrutiem un zīmi «Latviešu virtuve». Šajā kartē iekļauti arī pieci ēdināšanas uzņēmumi no Jelgavas un apkārtnes: restorāns bistro «Aitiņlauvas», ģimenes restorāns «Hercogs», bistro un konditoreja kafejnīca «Silva», kafejnīca «Tami-Tami» un «Zemnieka cienasts», ziņo Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs.
Ritma Gaidamoviča
Kulinārais tūrisms – ēdienu un dzērienu baudīšana – uzņem apgriezienus. Asociācija «Lauku ceļotājs» ir parūpējusies, lai ikvienam būtu pieejama informācija, kas palīdzēs iedvesmoties svētku galdam, dodoties gardēžu ceļojumā pa Latviju, ieturoties lauku krodziņos un iepērkot gardumus pie vietējiem pārtikas ražotājiem.
Ir izstrādāta datu bāze ar vairāk nekā 400 vietām, kur paēst latviešu ēdienus un nogaršot vietējos ražojumus, kā arī izdota brošūra «Tradicionāli un mūsdienīgi latviešu ēdieni un dzērieni», kas ietver 30 latviešu ēdienu un dzērienu aprakstus un kārdinošas bildes, kā arī jau minētā Latvijas Kulinārā karte, kur vienkopus apkopoti 178 krodziņi, kafejnīcas, restorāni, viesu māju ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji visā Latvijā (izņemot Rīgu), kas gatavo un godā latviskos ēdienus un tradīcijas.
Kulinārajā kartē atrodama ne tikai ēdināšanas iestāžu kontaktinformācija, bet arī ir uzskaitīti konkrētās iestādes piedāvātie latviskie ēdieni un firmas ēdiens. Kartē iezīmēti arī desmit kulinārie ceļi Latvijā.
Karte pieejama latviešu, krievu, angļu un vācu valodā. To iespējams lejupielādēt ŠEIT.
Foto: publicitātes foto