26 °C, 2.7 m/s, 64.2 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomikaAugļu kubi nonākuši lielveikalu plauktos
Augļu kubi nonākuši lielveikalu plauktos
02/07/2013

Augļu kubi, kas top Jelgavas Biznesa inkubatora telpās, jo tur atrodas uzņēmums «Biograph organic sweets», nu nopērkami arī lielveikalos. «Šobrīd augļi kubi jau nopērkami tirdzniecības centrā «Stockmann» un rit aktīvas sarunas par sadarbību ar citiem pārtikas lielveikaliem,» informē Biznesa inkubatora pārstāve Zanda Lūse.

Ilze Knusle-Jankevica

Augļu kubi, kas top Jelgavas Biznesa inkubatora telpās,
jo tur atrodas uzņēmums «Biograph organic sweets», nu nopērkami arī
lielveikalos. «Šobrīd augļi kubi jau nopērkami tirdzniecības centrā
«Stockmann» un rit aktīvas sarunas par sadarbību ar citiem pārtikas
lielveikaliem,» informē Biznesa inkubatora pārstāve Zanda
Lūse.

Līdz šim augļi kubi bija nopērkami zaļo produktu tirdziņos un
gadatirgos no pašiem ražotājiem, bet no šī gada februāra tos varēja
iegādāties ekoloģisku produktu veikalos Rīgā un citās Latvijas
pilsētās. 

Kopš uzņēmums sācis sadarbību ar mazumtirdzniecības veikaliem
produkcijas realizācijas apjoms pieaudzis četras reizes un
sagaidāms, ka tas vairākkārt palielināsies arī līdz ar produktu
parādīšanos lielveikalu plauktos. «Esam priecīgi, ka «Stockmann»
novērtēja augļu kubu garšu un kvalitāti un ir pirmais lielveikals,
kas piedāvā saviem pircējiem tos iegādāties, turklāt «Stockmann»
produktu sortiments un auditorija ir ļoti atbilstoša mūsu
produktam. Arī mūsu pastāvīgajiem klientiem plašāks tirdzniecības
tīkls sniegs lielākas ērtības,» norāda uzņēmuma vadītājs Didzis
Desainis.

Uzņēmums «Biograph Organic Sweets» dibināts 2010. gada nogalē,
bet produkta sērijveida ražošana uzsākta 2012. gada rudenī, saņemot
JIC biznesa inkubatora un Hipotēku bankas Starta programmas
līdzfinansējumu. Uzņēmums šobrīd ražo trīs dažādu veidu augļu kubus
– aveņu, melleņu un upeņu. D.Desainis sola, ka rudenī sortiments
tiks paplašināts ar trīs jaunām garšām.

Augļu kubi tika radīti sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības
universitātes pārtikas zinātniekiem 2012. gadā un tiem ir Eiropas
Savienības ekoloģiskas pārtikas sertifikāts.

Foto: Ivars Veiliņš