Interesantu sadarbības modeli atraduši divi Jelgavas uzņēmumi – ģimenes restorāns «Hercogs» un ražotne «Latvijas piens»: restorānā izstrādātas dažādas salātu receptes, izmantojot tepat, Jelgavas rūpnīcā, ražoto sieru.
Ilze Knusle-Jankevica
SIA «Latvijas piens» zīmolu vadītāja Anete Urka stāsta, ka kafejnīcā «Hercogs» sācies salātu mēnesis – tur ir atvērts salātu bārs un mēneša garumā pusdienotājiem tiks piedāvāti salāti ar dažādiem Jelgavā ražotiem Trikātas sieriem. «Trikātas siers citu Latvijā ražotos sieru starpā izceļas ar tiešām oriģinālām sieru šķirnēm un unikāliem produktiem, kurus jelgavnieki jau paspējuši iemīļot. Mani favorīti noteikti ir svaigais siers «Sniega bumbas» un puscietais siers «Trikantālers» ar amoliņa sēklām. Tieši tad, kad nobaudīju šos sierus, nolēmu iniciēt sadarbības projektu. Jelgavniekiem nepieciešams iepazīt pašmāju ražotājus,» tā «Hercoga» īpašnieks šefpavārs Andris Rūmītis.
Gandarīts par jauno sadarbības ideju ir arī uzņēmums «Latvijas piens». «Mēs esam patiesi priecīgi sadarboties ar restorānu «Hercogs». Tā ir lieliska iespēja pircējus iepazīstināt gan ar mūsu sieriem, gan ar interesantiem siera pielietošanas veidiem. Trikātas «Sniega bumbu» biešu carpacio restorāna «Hercogs» izpildījumā jau kļuvis par manu favorītu,» norāda uzņēmuma Mārketinga daļas vadītāja Ramona Kalniņa.
Restorānā «Hercogs» var nobaudīt sešus dažādus salātus: biešu carpaccio ar «Sniega bumbām», aveņu vinegret mērci un grauzdētiem lazdu riekstiem; «Sniega bumbas» zaļumos ar dzeltenajiem puķkāpostiem, ķirbju sēklām un shallot (šalotes) sīpolu; «Sniega bumbas» tomātos ar zaļumiem un ķirbju/cidoniju biezeni; «Trikantālers» ar ledus salātiem, aveņu tomātiem un apelsīnu majonēzi; «Trikantālers» ar zemeņu tartaru un upeņu balsamico krēmu; «Trikantālers» ar amoliņu un ar rupjmaizes grauzdiņiem, mazsālītu gurķi un zaļumu aioli.
Foto: Ivars Veiliņš