Pirmos darba mēnešus aizvadījusi pelmeņu ēstuve Jelgavā, kurā iespējams iegādāties uz vietas gatavotus pelmeņus. «Tā jau ir: neviens netic, ka paši taisām, bet patiešām gatavojam tos uz vietas un rūpnieciski ražotus pelmeņus nepasūtām,» teic vietējais uzņēmējs Guntis Ulmanis, atklājot, ka piemērotākās pelmeņu receptes testējuši pašu ģimenē, tam veltot gandrīz divus gadus.
Ligita Vaita
«Nu, apmēram divus gadus pie šīs idejas strādājām un mājās regulāri testējām dažādas garšas, izmēģinājām vairākas tehnoloģijas, lai atklātu vismaz mūsu vēderiem piemērotāko. Mūsu pelmeņi ir kā tāds māju fast-food variants,» smej uzņēmējs, sakot – nenoliedzami nozīmīgs faktors ēstuves atvēršanai bija arī, viņaprāt, ļoti piemērotas telpas Lielajā ielā, pašā pilsētas centrā.
Pašlaik ēstuvē pieejami piecu veidu cepti un vārīti pelmeņi, kā arī frī kartupeļi. «Arī frī kartupeļus esam sākuši pilnībā gatavot paši. Iepriekš sūtījām jau saldētus, taču nolēmām – ja «ejam» uz to, ka ēdiens ir pašu gatavots, tad pie šī modeļa arī jāpieturas,» stāsta G.Ulmanis. Tāpat viņš atklāj, ka tuvākajā laikā klientiem tiks piedāvāti arī saldie pelmeņi, pie kuru receptes pašlaik vēl tiek strādāts.
«Orientējamies galvenokārt uz pusdienotājiem, bet, jāsaka, lielākais klientu loks mums ir studenti,» vērtē G.Ulmanis. «Mammas pelmeņu» darba laiks ir darba dienās no pulksten 11 līdz 20, bet brīvdienās – no pulksten 11 līdz 17.
Pašlaik uzņēmumā nodarbināti divi darbinieki, bet pelmeņu gatavošanā iesaistās arī paši ēstuves īpašnieki. «Tā kā strādāju Rīgā, tad darām to pa vakariem un brīvdienām. Tā ir pelmeņu priekšrocība – veidojot krājumus, varam tos sagatavot pat mēnesim uz priekšu. Izvēlamies sev ērtu laiku, sasēžamies ap galdu, un aiziet,» tā uzņēmējs, piebilstot, ka tomēr jau pašlaik skaidrs, ka būs nepieciešams papildu darbaspēks.
Uzņēmēji ļāva ieskatīties pelmeņu gatavošanas procesā arī portālam www.jelgavasvestnesis.lv.
Foto: Ivars Veiliņš