25.4 °C, 2.2 m/s, 63.9 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomikaRīt darbu sāks ilgi gaidītais itāliešu restorāns
Rīt darbu sāks ilgi gaidītais itāliešu restorāns
26/06/2013

Gandrīz gadu vēlāk nekā sākotnēji plānots rīt visbeidzot darbu sāks itāliešu restorāns Driksas ielā. Restorāna «l’Italiano» īpašnieks Moreno di Sebastiani atklāj, ka iepriekš sarežģījumi radušies ar darbu veicējiem, kas restorānu iekārtojuši, tāpēc tā atvēršanu nācās atlikt, taču nu restorāna vadītājs portālam www.jelgavasvestnesis.lv apstiprina – pirmie apmeklētāji ar gandrīz jau gadu gaidīto itāliešu virtuvi Jelgavā varēs iepazīties rīt.

Ligita Lapiņa

Gandrīz gadu vēlāk nekā sākotnēji
plānots rīt visbeidzot darbu sāks itāliešu restorāns Driksas ielā.
Restorāna
«l’Italiano» īpašnieks
Moreno di Sebastiani atklāj, ka iepriekš sarežģījumi radušies ar
darbu veicējiem, kas restorānu iekārtojuši, tāpēc tā atvēršanu
nācās atlikt, taču nu restorāna vadītājs portālam
www.jelgavasvestnesis.lv apstiprina – pirmie apmeklētāji ar gandrīz
jau gadu gaidīto itāliešu virtuvi Jelgavā varēs iepazīties
rīt.

Jaunā restorāna īpašnieks un vienlaikus arī
šefpavārs Moreno di Sebastiani atklāj, ka uz Jelgavu pārcēlies
savas divgadīgās meitiņas dēļ, kas arī bijis galvenais vadmotīvs,
kāpēc Jelgavā sākt biznesu. Taču darba gaitā radušies vairāki
sarežģījumi.

«Strādnieki vairākkārt paaugstināja cenu, ko
prasīja par darbu veikšanu, mums arī ir atšķirīgi temperamenti,
tāpēc bieži bija grūtības vienoties,» par sarežģījumiem stāsta
restorāna īpašnieks. Jāatgādina, ka sākotnēji itāliešu restorānu
atvērt bija plānots jau pērnā gada rudenī, savukārt pirms vairākām
nedēļām sociālajos tīklos parādījās informācija, ka restorāna
telpās atgriezusies rosība.

Šefpavārs stāsta, ka jelgavniekiem piedāvās
nobaudīt tradicionālu itāliešu virtuvi – lazanju, pastu dažādās
mērcēs, klasiskās picas un citus ēdienus itāliešu variācijās, taču
pārliecināties par ēdienkartes daudzveidību pilsētnieki aicināti
paši. «Ko tur daudz stāstīt? Ja jelgavnieki vēlas nobaudīt garšīgu
maltīti, jānāk šurp!» mudina temperamentīgais restorāna
saimnieks.

Jautāts par valodas barjeru, dzīvojot Jelgavā,
Moreno di Sebastiani teic, ka valodas viņam nekad nav radījušas
problēmas. «Mācīsieties manējo, es mācīšos arī jūsu,» smejot teic
restorāna īpašnieks, paskaidrojot, ka brīvi runā vairākās valodās,
tāpēc apgūt latviešu valodu viņam nebūšot grūtību. «Jau tagad dažus
vārdus zinu un varu pateikt,» tā viņš, piebilstot, ka tā arī runā
ar saviem darbiniekiem – vārds angliski, krieviski, itāliski, kāds
arī latviski – un kopā saprasties izdodas.

Tiesa, jāpiebilst, ka ar darbiniekiem
restorāna īpašniekam izdodas saprasties arī, pateicoties tulkam
jelgavniekam Ritvaram Ganulēvičam, kurš brīvi pārzina itāliešu
valodu, tāpēc ir liels palīgs jaunā restorāna darbā.

Jaunajā restorānā radītas desmit darba
vietas.

Foto: Ivars Veiliņš