17.5 °C, 1.7 m/s, 92.8 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomikaSvētās Trīsvienības baznīcas tornī darbu sāks jauns restorāns
Svētās Trīsvienības baznīcas tornī darbu sāks jauns restorāns
28/05/2019

Jau pavisam drīz Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa telpās darbu sāks jauns restorāns, kuram dots nosaukums «Tornis». Restorāns «Tornis» nodrošinās darbu 16 cilvēkiem un šobrīd aicina komandai pievienoties vēl pavāru un bārmeni.

Jauno restorānu «Tornis» Svētās Trīsvienības
baznīcas torņa 8. stāvā izveidojušas divas jelgavnieces – Kristīne
Caunīte un Linda Pūce –, kuras uzvarēja Jelgavas reģionālā Tūrisma
centra (JRTC) izsludinātajā konkursā par nomas tiesībām uz
restorāna telpām.

«Ēdināšanas sfērā strādāju jau 15 gadus,
tostarp piecus gadus biju bijušā Jelgavas restorāna «Hercogs»
vadītāja. Taču daudziem, kuri darbojas šajā jomā, ir sapnis reiz
izveidot kaut ko savu, piešķirot tam savu stāstu un garšu,» atklāj
K.Caunīte, piebilstot, ka pēdējos gadus strādājusi restorānā
«Hercogs» Mežaparkā, bet tomēr sapratusi, ka grib atpakaļ uz dzimto
Jelgavu, un konkurss par restorāna telpu nomas tiesībām tornī
bijusi lieliska iespēja īstenot savu sapni.  

Restorāna saimniece atzīst, ka viņu ļoti
saista viss vietējais. «Mums Latvijā ir tik daudz produktu
ražotāju, audzētāju un man gribas teikt, ka patiesībā mēs varam
gandrīz pilnībā iztikt tikai ar šeit uz vietas audzētiem un
radītiem produktiem. Tieši tāpēc mēs savā restorānā esam
izvēlējušies koncepciju – ēdienus gatavot no vietējiem produktiem,
galvenokārt no Jelgavas novadā ražotajiem. Diezgan droši varu
apgalvot, ka 70 procenti izejvielu tiks sagādātas tepat Latvijā,»
stāsta K.Caunīte, piebilstot, ka šobrīd ir izstrādāta arī jaunā
ēdienkarte un daļai recepšu autore ir viņa. Pamatojoties uz šo
koncepciju, restorānā ēdienkarte tiks mainīta atbilstoši
sezonai.

Jautāta par restorāna nosaukuma izvēli,
K.Caunīte atzīst: tas esot bijis tāpat kā ar divriteni, ko
nevajagot izgudrot no jauna. «Sākotnēji ļoti iespringām par jauna
nosaukuma domāšanu, bet tad vienā brīdī atskārtām, ka nekas
pārdabisks nav jādomā. Arī iepriekš, kad šeit atradās franču
restorāns, cilvēki savstarpējās sarunās tāpat teica: ejam uz torņa
restorānu. Tad nu lai ir vienkārši restorāns «Tornis». Galvenais ir
piedāvāt garšīgus ēdienus un demokrātiskas cenas. Mums tomēr
jāapzinās, ka šeit nav Rīga un cenām ir jābūt pieticīgākām, lai
vietējais to varētu atļauties. Jelgava ir salīdzinoši maza un,
manuprāt, lai šeit bizness izdzīvotu, katram ir jāatrod sava
odziņa,» atzīst uzņēmēja, papildinot: arī viņa centīsies to
atrast. 

Restorānā «Tornis» tiks nodrošināts darbs 16
cilvēkiem. Lielākā daļa komandas jau šobrīd ir nokomplektēta, bet
restorāns meklē vēl vienu pavāru un bārmeni. Interesenti par šīm
vakancēm aicināti sazināties, rakstot pa e-pastu
restoranstornis@gmail.com.  

JRTC vadītāja Anda Iljina stāsta, ka uz
restorāna telpu nomas tiesībām aprīlī izsludinātajā konkursā
saņemti trīs piedāvājumi no diviem pretendentiem. Galvenais atlases
kritērijs bija nosolītā augstākā cena. Tāpat uzņēmumam bija
jāiesniedz informācija par pieredzi ēdināšanas pakalpojumu
sniegšanā, kā arī plānotās ēdienkartes varianti gan restorānam, gan
kafijas pauzēm ar cenu, jāuzrāda arī pieredze valsts/pašvaldību
oficiālo delegāciju apkalpošanā, jāapliecina, vai nav nodokļu
parādu, nav maksātnespējas procesa. Augstāko cenu – 7,78 eiro par
kvadrātmetru – nosolīja SIA «Krūmaļi», kas atbilda arī pārējiem
kritērijiem. Ar uzņēmumu noslēgts telpu nomas līgums uz pieciem
gadiem un, pēc līguma nosacījumiem, restorānam jāsāk strādāt līdz
10. jūnijam.

Foto: no «Jelgavas Vēstneša» arhīva