22 °C, 2 m/s, 77.3 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāZinātnieki vienkāršā valodā atklās noslēpumus par maizi
Zinātnieki vienkāršā valodā atklās noslēpumus par maizi
29/11/2010

Jautājums par veselīgu uzturu ar katru dienu sabiedrībā kļūst arvien aktuālāks, tāpēc projekta «Pārtikas nozares zinātniski pētnieciskās grupas izveide» gaitā zinātnieki sāk semināru ciklu patērētājiem «100 grami pārtikas». Pirmais bezmaksas seminārs – «Mūsu dienišķā maize» – notiks 9. decembrī no pulksten 16 līdz 18.30 Jelgavas pils Sudraba zālē.

www.jelgavasvestnesis.lv

Jautājums par veselīgu uzturu ar
katru dienu sabiedrībā kļūst arvien aktuālāks, tāpēc projekta
«Pārtikas nozares zinātniski pētnieciskās grupas izveide» gaitā
zinātnieki sāk semināru ciklu patērētājiem «100 grami pārtikas».
Pirmais bezmaksas seminārs – «Mūsu dienišķā maize» – notiks 9.
decembrī no pulksten 16 līdz 18.30 Jelgavas pils Sudraba
zālē.

Projekta vadītāja Evita Straumīte
stāsta, ka seminārā paredzēts diskutēt ar patērētājiem par maizes
sastāvu un nozīmi uzturā. «Seminārā kopā ar interesentiem mēģināsim
rast atbildes uz jautājumiem, kāpēc maize nekad neapnīk, kāds ir
maizes patēriņš, kāpēc ražotāji maizes cepšanā izmanto pārtikas
piedevas,» stāsta E.Straumīte, piebilstot, ka seminārā tiks
diskutēts par to, vai graudu maize ir pilngraudu maize, vai rudzu
maize ir veselīgāka par kviešu, vai, ēdot kviešu maizi, palielinās
ķermeņa svars.

Semināra mērķauditorija ir jebkurš
maizes ēdājs, kuram ir kaut viens neskaidrs jautājums par
maizi.

Diskusijā piedalīsies Latvijas
Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes
zinātnieki, mācībspēki, ražotāju pārstāvji un interesenti.
«Mūsdienās masu medijos izskan dažādi viedokļi par maizes un
pārtikas produktu sastāvu. Tādēļ zinātniekiem ir svarīgi
patērētājiem skaidrot, kā tiek ražoti pārtikas produkti, kādas ir
svarīgākās izejvielas, to nozīmi tehnoloģiskajos procesos un
produkta kvalitāti,» uzsver E.Straumīte.

Semināra laikā būs iespējams pie kafijas
vai tējas tases nogaršot maizi un konditorejas izstrādājumus, kas
izstrādāti projekta laikā.

Visi interesenti aicināti pieteikties
līdz 8. decembrim pa tālruni 29490566 vai e-pastu:
dace.klava@llu.lv.

Paredzēts, ka semināram par maizi sekos
arī citi tematiskie pasākumi par dažādiem pārtikas
produktiem.