Jautājums par veselīgu uzturu ar katru dienu sabiedrībā kļūst arvien aktuālāks, tāpēc projekta «Pārtikas nozares zinātniski pētnieciskās grupas izveide» gaitā zinātnieki sāk semināru ciklu patērētājiem «100 grami pārtikas». Pirmais bezmaksas seminārs – «Mūsu dienišķā maize» – notiks 9. decembrī no pulksten 16 līdz 18.30 Jelgavas pils Sudraba zālē.
www.jelgavasvestnesis.lv
Projekta vadītāja Evita Straumīte stāsta, ka seminārā paredzēts diskutēt ar patērētājiem par maizes sastāvu un nozīmi uzturā. «Seminārā kopā ar interesentiem mēģināsim rast atbildes uz jautājumiem, kāpēc maize nekad neapnīk, kāds ir maizes patēriņš, kāpēc ražotāji maizes cepšanā izmanto pārtikas piedevas,» stāsta E.Straumīte, piebilstot, ka seminārā tiks diskutēts par to, vai graudu maize ir pilngraudu maize, vai rudzu maize ir veselīgāka par kviešu, vai, ēdot kviešu maizi, palielinās ķermeņa svars.
Semināra mērķauditorija ir jebkurš maizes ēdājs, kuram ir kaut viens neskaidrs jautājums par maizi.
Diskusijā piedalīsies Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes zinātnieki, mācībspēki, ražotāju pārstāvji un interesenti. «Mūsdienās masu medijos izskan dažādi viedokļi par maizes un pārtikas produktu sastāvu. Tādēļ zinātniekiem ir svarīgi patērētājiem skaidrot, kā tiek ražoti pārtikas produkti, kādas ir svarīgākās izejvielas, to nozīmi tehnoloģiskajos procesos un produkta kvalitāti,» uzsver E.Straumīte.
Semināra laikā būs iespējams pie kafijas vai tējas tases nogaršot maizi un konditorejas izstrādājumus, kas izstrādāti projekta laikā.
Visi interesenti aicināti pieteikties līdz 8. decembrim pa tālruni 29490566 vai e-pastu: dace.klava@llu.lv.
Paredzēts, ka semināram par maizi sekos arī citi tematiskie pasākumi par dažādiem pārtikas produktiem.