No 8. līdz 9. maijam LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē notiks jau 9. Baltijas konference pārtikas zinātnē un tehnoloģijā «Pārtika patērētāja labklājībai» jeb «FOODBALT 2014», kuru apmeklēs zinātnieki no desmit valstīm.
Ritma Gaidamoviča
LLU pārstāve Ilvija Gaidukoviča informē, ka konferences mērķis ir sapulcināt vienkopus studentus, doktorantus, pieredzējušus zinātniekus un profesionāļus no Baltijas un citām valstīm, lai nodrošinātu pieredzes apmaiņu, publiskotu un izplatītu viņu pētījumu rezultātus un veidotu jaunus sadarbības kontaktus, tādējādi sniedzot ieguldījumu pārtikas zinātnes un tehnoloģijas jomas attīstībā.
Konferencē ar lekcijām un posteru prezentācijām uzstāsies kolēģi no Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Francijas, Krievijas, Vācijas, Turcijas, Portugāles, Dānijas un arī Latvijas. Kopumā konferencē būs ap 130 dalībnieku. Konferences organizācijas komitejas vadītāja, profesore Ruta Galoburda informē, ka šogad konference notiks ar nebijušu vērienu, jo tai pieteikušies divreiz vairāk dalībnieku nekā iepriekš, kas ir īpašs izaicinājums gan organizatoriem, gan iesniegto rakstu recenzentiem.
Konferences apmeklētājiem būs iespēja klausīties četras galvenās ievirzes lekcijas par tādām tēmām kā antioksidanti – ieguvumi un riski, sāļās garšas nozīme pārtikas produktu uztverē, graudu kvalitātes prognozēšana maizes cepšanai un lauksaimniecības blakusproduktu izmantošana, ko lasīs kolēģi no Somijas, Latvijas, Vācijas un Lietuvas. Līdztekus izskanēs 35 referāti un būs apskatāmi 94 stenda referāti. Konferencē tiks piedāvāta ļoti plaša tēmu daudzveidība, sākot no pārtikas izejmateriālu ieguves līdz pat pārstrādātā produkta nonākšanai pie patērētāja.
Konference FOODBALT ir ikgadējs pasākums, kuru pārmaiņus rīko pārstāvji no trīs Baltijas valstīm – LLU, Tallinas Tehnoloģiskais institūts un Kauņas Tehnoloģiju universitāte. Šogad organizatora pienākumus trešo reizi uzņēmusies LLU, kas pētniekus un zinātniekus sagaidīs Jelgavas pilī. Konferences atklāšana un sesijas notiks pils 263. auditorijā.
Detalizēta konferences programma pieejama LLU māja lapā llu.lv.
Foto: llu.lv