16.5 °C, 2.4 m/s, 87.8 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāAlīnai «Latvijas Pavārzeļļa» Simpātijas balva
Alīnai «Latvijas Pavārzeļļa» Simpātijas balva
09/09/2011

Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkne Alīna Vaļejeva un viņas palīgs Raivo Ločmelis no pirmā konkursa «Latvijas Pavārzellis 2011» pārbraukuši ar Simpātijas balvu. Skolotāja Ligita Ziemele atzīst, ka audzēknes sniegums bijis ļoti labs, kaut arī Alīnai bijusi liela konkurence.

Ritma Gaidamoviča

Jelgavas Amatu vidusskolas
audzēkne Alīna Vaļejeva un viņas palīgs Raivo Ločmelis no pirmā
konkursa «Latvijas Pavārzellis 2011» pārbraukuši ar Simpātijas
balvu. Skolotāja Ligita Ziemele atzīst, ka audzēknes sniegums bijis
ļoti labs, kaut arī Alīnai bijusi liela
konkurence.

Vakar starptautiskajā izstāžu centrā
«Ķīpsala», kur notiek izstāde «Riga Food 2011», aizvadīts «Pavāra
kluba» organizētais konkurss «Latvijas Pavārzellis 2011», kurā
piedalījās arī mūsu Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi – Alīna un
Raivo.  

Alīna, kas strādā restorānā «La tour de
Marie» Svētās Trīsvienības baznīcas tornī, bija šī konkursa jaunākā
dalībniece un vienīgā sieviešu kārtas pārstāve. «Jāatzīst, Alīnai
bija ļoti sīva konkurence – pavāri no labākajiem Rīgas restorāniem,
kas šeit strādājuši jau divus, pat četrus ar pusi gadus,» stāsta
skolotāja L.Ziemele. Taču, tieši pateicoties tam, ka Alīna bija
vienīgā sieviete starp astoņiem konkursantiem un viņas sniegumam,
viņa no konkursa pārbraukusi ar Simpātijas balvu. «Manuprāt, šis ir
ļoti laba pieredze Alīnai. Tāpat pēc redzētā kādu lietu esmu
sapratusi arī es. Mūsu audzēkņiem, lai tie varētu piedalīties šādos
konkursos, vajadzīgs mācīt ne tikai arodu, bet jādomā arī par to,
kā viņiem veidot šovu strādājot,» tā L.Ziemele.

Portāls www.jelgavasvestnesis.lv jau
rakstīja, ka Alīnas uzdevums konkursā bija, izmantojot Latvijā
audzētus un ražotus produktus, pagatavot zupu un otro ēdienu.
Pamata produkti – kartupeļi, vista un āboli. Alīna gatavoja
kartupeļu zupu ar sēnēm un vistu ar eksotisko mērci.

Izstāde «Rīga Food 2011» «Ķīpsalā»
notiek vēl šodien un rīt. Izstādes darba laiks – 9. septembrī no
pulksten 10 līdz 19, bet 10. septembrī no pulksten 10 līdz
17.

Starptautiskā izstāžu rīkotājsabiedrība
«BT 1» informē, ka šogad izstādē dalību pieteikuši 578 uzņēmumi no
40 valstīm – gan uzņēmumi, kas «Riga Food» piedalās gadu no gada,
gan kompānijas, kas sevi izstādē prezentēs pirmo reizi. Izstādē būs
12 valstu kopstendi. Jāpiebilst, ka izstādi papildina plaša
pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sīkāk ar
izstādes programmu var iepazīties mājas lapā www.bt1.lv.

Foto: no Amatu vidusskolas arhīva