5.1 °C, 3 m/s, 90.7 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāAmatu vidusskolas audzēkņi devušies uz «Riga Food 2009»
Amatu vidusskolas audzēkņi devušies uz «Riga Food 2009»
09/09/2009

Lai pirmo reizi piedalītos Latvijas labāko konditoru konkursā 14. starptautiskajā pārtikas izstādē «Riga Food 2009», šodien uz Rīgu devušies divas Jelgavas Amatu vidusskolas audzēknes, kuras sacentīsies ar vēl septiņiem labākajiem valsts meistariem, gatavojot uzkodas. Savukārt uz galvaspilsētas restorānu «Vincents» šodien devušies arī divi pavāru kursa labākie audzēkņi – viņi gatavos uzkodas Rīgas mēra Nila Ušakova viesiem, kuri piedalās Starptautiskajā gastronomijas konferencē «Riga food 2009» laikā.

Ritma Gaidamoviča

Lai pirmo reizi piedalītos
Latvijas labāko konditoru konkursā 14. starptautiskajā pārtikas
izstādē «Riga Food 2009», šodien uz Rīgu devušies divas Jelgavas
Amatu vidusskolas audzēknes, kuras sacentīsies ar vēl septiņiem
labākajiem valsts meistariem, gatavojot uzkodas. Savukārt uz
galvaspilsētas restorānu «Vincents» šodien devušies arī divi pavāru
kursa labākie audzēkņi – viņi gatavos uzkodas Rīgas mēra Nila
Ušakova viesiem, kuri piedalās Starptautiskajā gastronomijas
konferencē «Riga food 2009» laikā.

 

Uz «Latvijas konditoru konkursu 2009»,
kas notiks «Riga Food 2009» laikā, šodien devusies Maizes un miltu
konditorejas izstrādājumu 4. kursa studente Dace Grēniņa, viņas
asistente kursa biedre Daiga Landzberga un viņu pasniedzēja Gunta
Briede.

«Šis ir Latvijas labāko konditoru
meistaru konkurss, kurā sacenšas tikai labākie, tāpēc varam būt
lepni, ka mēs izturējām pirmo konkursa kārtu un mūsējās meitenes
būs vienīgās jaunās speciālistes, kuras sacentīsies ar labākajiem
meistariem,» stāsta pasniedzēja G.Briede. Dace pirms starta atzīst,
ka uztraukuma nav, jo vakar jau iemēģinājusi roku un pagatavojusi
konkursa kūciņas. «Man patīk radošas un mākslinieciskas lietas, un
konditora darbs ir iespēja izpausties. Esmu lepna, ka varu
piedalīties šajā konkursā,» tā Dace.

Savukārt uz Mārtiņa Rītiņa restorānu
«Vincents» šodien devušies arī Amatu vidusskolas labākie audzēkņi
pavāri Rita Šebova un Valērijs Patraško, kuri sāks gatavot astoņu
veidu uzkodas Starptautiskās gastronomijas konferences 70
dalībniekiem no visas Eiropas, kuri rītvakar dosies uz pieņemšanu
Melngalvju namā pie Nila Ušakova. «Šis ir mūsu darba novērtējums,
jo pērn labi sevi parādījām vēstnieku un diplomātu pieņemšanā par
godu valsts svētkiem, tāpēc šogad mūsu skola tika izraudzīta
pārstāvēt Zemgali. Varam būt lepni, ka no 19 skolām Latvijā, kurās
māca šādas profesijas, mēs esam viena no piecām, kura izvēlēta šim
pasākumam un strādās kopā ar vēl četrām – pa vienai no Vidzemes,
Latgales, Kurzemes un Rīgas,» tā skolas direktore Edīte
Bišere.

«Audzēkņi iecerējuši gatavot astoņas
uzkodas, no kurām divas ir mūsu pašu oriģinālreceptes – pikantā
Zemgales spēka karote un strimalu (reņģu) tītenis ar īstu lauku
biezpiena krēmu. Interesanti tas, ka mums ne tikai jāpagatavo
uzkodas, bet rīt arī jāservē četri galdi. Viens no tiem ir Zemgales
galds, kas jādekorē ar Zemgalei raksturīgām lietām. Mums talkā nāca
LLU Meža fakultāte, sagādājot koka bļodu, svečturi, vāzi un koka
atslēgu, kas labi iederēsies mūsu veidotajā noformējumā,» teic
pavāru pasniedzēja Aina Tāluma.

Foto: Ivars Veiliņš