«Vai silto ūdeni no krāna var lietot uzturā un dzert tāpat kā auksto?» vēlas zināt kāds jelgavnieks. Viņaprāt, tas ir tas pats aukstais ūdens, tikai uzsildīts, taču citi pārliecināti, ka tas ir tehniskais ūdens, ko uzturā lietot nedrīkst. «Kā tad īsti ir – var vai nevar karsto ūdeni izmantot pārtikā tāpat kā auksto?» tā viņš.
SIA «Jelgavas ūdens» tehniskais direktors Viktors Juhna apliecina, ka siltais ūdens no aukstā atšķiras vien ar to, ka pirmais ir uzsildīts, tādēļ nav būtiskas atšķirības, vai uzturā lieto auksto vai karsto ūdeni. «Karstais ūdens ir tas pats dzeramais ūdens, kas tiek uzsildīts īpašā cauruļvadu sistēmā. Ne tā ķīmiskais sastāvs, ne kvalitāte neatšķiras no aukstā dzeramā ūdens,» tā V.Juhna.
Sagatavoja Sintija Čepanone