Rīt, 11. februārī, Jelgavā sākas 13. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, kas norisināsies arī brīvdienās. Par ledus svētku apmeklētāju labsajūtu gādā ne tikai svētku organizatori, bet arī vietējie ēdināšanas uzņēmumi. Proti, vieni mainījuši darba laiku, citi piedāvā īpašas ēdienkartes.
Ritma Gaidamoviča
«Jelgavas kreklu» kafejnīcas «Tami-Tami» saimnieks Ainārs Tamisārs informē, ka kafejnīcā šīs trīs dienas, no 11. līdz 13. februārim, pasludinātas par Ledus dienām. Te visu festivāla laiku būs īpaša Ledus ēdienkarte jeb Ledus festivāla piedāvājums: aukstā avokado zupa, siltie ledus salāti, mencas fileja ar ledus jogurta mērci un daudzi citi ēdieni un dzērieni ar «ledus piegaršu».
«Daļa dzērienu apmeklētājiem tiks pasniegti ledus glāzēs, kas tajās ielieto dzērienu baudīšanu padarīs īpaši neaizmirstamu. Glāžu izgatavošana tika uzsākta pirms nedēļas, un pašlaik «kreklu» virtuves un bāru saldētavās saldēto zemeņu un vistu vietā atrodas gandrīz tikai un vienīgi ledus izstrādājumi,» tā A.Tamisārs.
Piektdien, 11. februārī, ap pusnakti «Jelgavas kreklos» ar programmu «Sešas jūdzes ledus» uzstāsies grupa «Sestā jūdze». Ieejas maksa līdz pulksten 23 – 1 lats, pēc tam trīs lati.
Ledus festivāla laikā darbu pēc vairāku mēnešu pārtraukuma atsāks muzikālais krogs «Cepuri nost!» Ausekļa ielā 12a. Tas darbu sāk rīt, 11. februārī, pulksten 12. Īpašniece Evita Badūne stāsta, ka nemainīgi klientiem tiek piedāvāta iespēja baudīt izcilu maltīti patīkamā atmosfērā par demokrātiskām cenām. Apmeklētāju ērtībai kroga darba laiks šobrīd pielāgots gaidāmajam Ledus skulptūru festivālam. Festivāla laikā karstus dzērienus un ēdienus apmeklētāji varēs baudīt no pulksten 10 līdz pat pulksten 24, savukārt Svētā Valentīna dienā visi tiek mīļi gaidīti no pulksten 12.
Kafejnīcas un ēdnīcas «Hercogs» līdzīpašnieks Andris Rūmītis portālu www.jelgavasvestnesis.lv informē, ka speciāli ledus festivālam tiek vārīts ugunskura virums, ceptas desiņas un štovēti kāposti, ko varēs iegādāties Uzvaras parkā. «Taču, domājot par pilsētniekiem un Jelgavas ciemiņiem, esam nolēmuši, ka brīvdienās strādās arī ēdnīca,» tā A.Rūmītis. Ēdnīcas darba laiks sestdien un svētdien – no pulksten 11 līdz 16 vai 17 atkarībā no apmeklētāju skaita, bet kafejnīca strādās no pulksten 11 līdz pēdējam apmeklētājam.