19.1 °C, 1.2 m/s, 96.4 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāAtklās, kā paēst lēti, bet garšīgi
Atklās, kā paēst lēti, bet garšīgi
22/10/2008

Klientu grozos akcijas preču daudzums pēdējos mēnešos pārsniedz 30 procentus – šie ir augstākie rādītāji veikalu tīkla «Rimi» pastāvēšanas vēsturē, informē SIA «Rimi Latvia» Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa. Viņa piebilst, ka Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk savos iepirkumu grozos liek pirmās nepieciešamības pārtikas produktus, turklāt vēl vērīgāk kā līdz šim pircēji seko akcijām, dodot priekšroku precēm, kuras konkrētajā brīdī iespējams nopirkt lētāk. Savukārt «Rimi» iedzīvotājiem cenšas palīdzēt, piedāvājot garšīgas, bet lēti pagatavojamu maltīšu receptes.

www.jelgavasvestnesis.lv 

Klientu grozos akcijas preču
daudzums pēdējos mēnešos pārsniedz 30 procentus – šie ir augstākie
rādītāji veikalu tīkla «Rimi» pastāvēšanas vēsturē, informē
SIA
«Rimi Latvia»
Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa. Viņa
piebilst, ka Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk savos iepirkumu
grozos liek pirmās nepieciešamības pārtikas produktus, turklāt vēl
vērīgāk kā līdz šim pircēji seko akcijām, dodot priekšroku precēm,
kuras konkrētajā brīdī iespējams nopirkt lētāk. Savukārt «Rimi»
iedzīvotājiem cenšas palīdzēt, piedāvājot garšīgas, bet lēti
pagatavojamu maltīšu receptes.

 

«Lai nodrošinātu, ka pircēji var baudīt
lieliskas maltītes arī mūsdienu ekonomiskajos apstākļos, «Rimi»
kopā ar pieredzējušiem pavārmākslas meistariem piedāvās idejas
gardām, taču ekonomiskām receptēm, kuru pagatavošanai izmantojamie
produkti tiks pārdoti par īpaši izdevīgām cenām,» informē Z.Eniņa.
Viņu papildina «Rimi Latvia» valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais,
kas atklāj, ka ekonomisko recepšu izlase būs pieejama visos «Rimi»
veikalos un piedāvās gardas receptes dažādiem dzīves gadījumiem. To
pagatavošanai ģimenei pietiks ar salīdzinoši nelieliem
ieguldījumiem – ne vairāk par 5 latiem, turklāt Rimi pēc iespējas
centīsies nodrošināt, lai receptēs izmantotie produkti būtu
iegādājami par īpaši izdevīgām cenām.

«Mājas apstākļos ir iespējams paēst
garšīgu un veselīgu ēdienu, viss, kas ir nepieciešams – izdoma un
vajadzīgās sastāvdaļas. Mana mamma bija pavāre, no viņas iemācījos,
ka gatavojot ēdienu varam izrādīt savu mīlestību ģimenes locekļiem.
Taisīt ēst ir aizraujoši, jo aiz katras receptes un ēdiena slēpjas
savs stāsts. Ikvienam ir iespēja kļūt par virtuozu savā virtuvē,»
aicina viens no ekonomisko recepšu izstrādātājiem, pavārs Ainārs
Gersts.

Viņš ilgstoši strādājis par pavāru un
nesavtīgi gatavs dalīties ar savas virtuves noslēpumiem, atklājot
dažādus veidus, kā iespējams ieekonomēt. A.Grests tūdaļ arī gatavs
nosaukt vienu no vērtīgajām receptēm: «Tā kā brokastis ir viena no
būtiskākajām ēdienreizēm, kuru laikā būtu vēlams uzņemt pat līdz 50
procentiem no dienā nepieciešamajām uzturvielām, piedāvāju ātri
pagatavojamu un sātīgu brokastu maltīti četrām personām, kas
izmaksā tikai vienu latu. Tātad, maltīte ar nosaukumu «ģimenes
rupjmaizes sacepums» pagatavojama no četrām šķēlēm rupjmaizes,
četrām olām, 150 līdz 200 gramiem siera. Vajadzīgs arī kečups vai
majonēze, ko lieto pēc izjūtas. Katru rupjmaizes šķēli sagriež 6
daļās un apcep uz pannas no abām pusēm gaiši brūnu.

Olas sakuļ ar ūdeni vai pienu, pievieno
sāli un piparus. Olu maisījumu lej uz rupjmaizes un uz mazas
liesmas cep zem vāka, kamēr ola sarec. Sacepumu pārlej ar kečupu
un/vai majonēzi un pārkaisa ar rīvētu sieru. Mazu brīdi turpina
cept pannā zem vāka, tad – pasniedz brokastu galdā. Tas arī viss,»
atklāj pavārs.  

Savukārt Z.Eniņa uzsver, ka vērtējot
pieprasījumu, «Rimi» arī turpmāk ik nedēļu vairāk nekā 500 preces
tiks piedāvātas par ievērojami lētāku cenu, turklāt to vidū būs
iekļauti arī  Latvijā ražoti produkti.

Jāatzīmē, ka svaigo pārtikas preču grupā
no visām realizētajām precēm Latvijā ir ražoti pat 80 procenti
produktu. 93 procenti Latvijas iedzīvotāju iegādājas tos dabiskās
izcelsmes un veselīguma dēļ, liecina Rimi veiktā pētījuma
dati.