LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studentiem neizdevās uzstādīt jaunu Ginesa rekordu, izveidojot augstāko pankūku torni. «Kad bijām izveidojuši 56 centimetrus augstu torni, sapratām, ka tālāk to celt nav vērts, jo tas jau gāzās, bet jaunam rekordam vajadzēja vismaz 91 centimetru,» norāda fakultātes Studentu pašpārvaldes vadītāja Linda Perkune.
Ilze Knusle-Jankevica
Pašpārvaldes vadītāja lēš, ka līdzšinējā Ginesa rekorda uzstādītāji izmantojuši vairāk kliju un torni būvējuši no tādiem kā auzu cepumiem, bet mūsu student cepa parastās plānās pankūkas. Kopā tika izceptas 430 pankūkas. To cepšanā iesaistījās ap 20 fakultātes studentu no dažādiem kursiem, un pankūkas viņi cepa apmēram četras stundas. Produktus sagādāt palīdzēja sponsori, savukārt torni projektēja Pārtikas tehnoloģijas fakultātes 2. kursa students.
Lai gan uzstādīt jaunu Ginesa rekordu neizdevās, studenti nebūt nebēdājas, jo vismaz sanāca liela pankūku izēšanās. «Vienu reizi bijām izmēģinājuši, bet vairāk trenēties nevarējām, jo nebija tik daudz produktu. Bet tas nekas, ka nav jauna Ginesa rekorda – vismaz mums ir pašiem savs rekords!» tā L.Perkune. Viņa lēš, ka nākamgad putriķu dienās student atkal mēģinās uzstādīt kādu Ginesa rekordu un, iespējams, tas būs kas tāds, kas tiks darīts pirmo reizi.
Foto: Raitis Supe, LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes Studentu pašpārvalde