25.2 °C, 4.3 m/s, 65.2 %

Pilsētā

Ginesa rekords neizdodas
15/04/2015

LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studentiem neizdevās uzstādīt jaunu Ginesa rekordu, izveidojot augstāko pankūku torni. «Kad bijām izveidojuši 56 centimetrus augstu torni, sapratām, ka tālāk to celt nav vērts, jo tas jau gāzās, bet jaunam rekordam vajadzēja vismaz 91 centimetru,» norāda fakultātes Studentu pašpārvaldes vadītāja Linda Perkune.

Ilze Knusle-Jankevica

LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studentiem
neizdevās uzstādīt jaunu Ginesa rekordu, izveidojot augstāko
pankūku torni. «Kad bijām izveidojuši 56 centimetrus augstu torni,
sapratām, ka tālāk to celt nav vērts, jo tas jau gāzās, bet jaunam
rekordam vajadzēja vismaz 91 centimetru,» norāda fakultātes
Studentu pašpārvaldes vadītāja Linda Perkune.

Pašpārvaldes vadītāja lēš, ka līdzšinējā Ginesa rekorda
uzstādītāji izmantojuši vairāk kliju un torni būvējuši no tādiem kā
auzu cepumiem, bet mūsu student cepa parastās plānās pankūkas. Kopā
tika izceptas 430 pankūkas. To cepšanā iesaistījās ap 20 fakultātes
studentu no dažādiem kursiem, un pankūkas viņi cepa apmēram četras
stundas. Produktus sagādāt palīdzēja sponsori, savukārt torni
projektēja Pārtikas tehnoloģijas fakultātes 2. kursa students.

Lai gan uzstādīt jaunu Ginesa rekordu neizdevās, studenti nebūt
nebēdājas, jo vismaz sanāca liela pankūku izēšanās. «Vienu reizi
bijām izmēģinājuši, bet vairāk trenēties nevarējām, jo nebija tik
daudz produktu. Bet tas nekas, ka nav jauna Ginesa rekorda – vismaz
mums ir pašiem savs rekords!» tā L.Perkune. Viņa lēš, ka nākamgad
putriķu dienās student atkal mēģinās uzstādīt kādu Ginesa rekordu
un, iespējams, tas būs kas tāds, kas tiks darīts pirmo reizi.

Foto: Raitis Supe, LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes Studentu
pašpārvalde