26.6 °C, 4.6 m/s, 56.1 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētā«Hercoga» darbinieki Arņa Bikšus vadībā apgūst bārmeņa darba knifus
«Hercoga» darbinieki Arņa Bikšus vadībā apgūst bārmeņa darba knifus
07/09/2012

«Ja pirms trim gadiem, kad sākām strādāt, bijām tuvāki amatieru līmenim, tad jau tagad varam atzīt, ka kļūstam profesionālāki – gan aprīkojama, gan personāla ziņā. Un tas ir vēl viens apliecinājums tam, cik svarīgi ir motivēt darbiniekus,» saka ģimenes restorāna «Hercogs» vadītājs Andris Rūmītis, kurš sadarbībā ar atzītiem speciālistiem saviem darbiniekiem organizē apmācību ciklu.

www.jelgavasvestnesis.lv

«Ja pirms trim gadiem, kad sākām
strādāt, bijām tuvāki amatieru līmenim, tad jau tagad varam atzīt,
ka kļūstam profesionālāki – gan aprīkojama, gan personāla ziņā. Un
tas ir vēl viens apliecinājums tam, cik svarīgi ir motivēt
darbiniekus,» saka ģimenes restorāna «Hercogs» vadītājs Andris
Rūmītis, kurš sadarbībā ar atzītiem speciālistiem saviem
darbiniekiem organizē apmācību ciklu.

«Hercogā» kopumā ir piecpadsmit
darbinieki, un A.Rūmītis uzsver, ka apmācībās, kaut arī nodarbības
organizētas pa jomām, aicina iesaistīties pēc iespējas visus, jo
«labs speciālists ir tas, kurš orientējas visā nozarē, ne tikai
labi pārzina savu jomu, kādu šauru nišu, tas paplašina redzesloku,
darbiniekam liek domāt plašāk». «Īpaši būtiski tas ir laikā, kad
gatavojamies mūsu restorāna rekonstrukcijai, pēc kuras apmeklētāji
varēs baudīt arī līdz šim Jelgavā neierastus ēdienus, turklāt
telpās, kas būs ieguvušas pavisam citu skatu,» tā
vadītājs.

Šodien «Hercogā» bārmeņa darba knifus
atklāja Arnis Bikšus, gan teorētiskā, gan praktiskā nodarbībā
atklājot, kā pareizi jādara un kā nekad nedrīkst darīt, kā būtu
vēlams rīkoties vienā vai otrā nestandarta situācijā, tāpat
pārrunātas biežāk pieļautās kļūdas, gatavojot populārākos
kokteiļus, un citus bārmeņa darba noslēpumus.

«Hercoga» šefpavārs Normunds Bunte, kurš
šajā restorānā strādā kopš tā pirmsākumiem, atzīst, ka nemitīga
prasmju papildināšana ir viens no būtiskākajiem aspektiem šefpavāra
darbā. «Apmācības ir ļoti būtiskas, jo, kaut lielos vilcienos darba
lauks ir labi zināms, ikreiz atklājas kādas nianses, kas noder
ikdienas darbā. Mums jābūt gataviem uz visu un jāprot pielāgoties,
jo nevar zināt, kāds klients ienāks pa durvīm un kādas vēlmes
izvirzīs,» tā N.Bunte, piebilstot, ka ir gandarīts par iespēju
savas prasmes pilnveidot uzņēmumā, kurā strādā, jo diemžēl
mūsdienās reti kurš uzņēmums ir tik ļoti orientēts uz darbinieku
motivēšanu pilnveidoties. No pēdējā laikā realizētajām apmācībām
viņam visvairāk prātā palicis Ērika Dreibanta kurss par banketu
servisu.

A.Rūmītis uzsver, ka «Hercogā»
strādājošajiem priekšā vēl grūts darbs, jo apmācības, organizētas
kopumā piecos blokos, plānotas visdažādākajās jomās – gan par
ēdienu gatavošanu, gan veiksmīgu klientu apkalpošanu. Septembra
vidū apmācības vadīs Jānis Siliniks, kurš atklās pasaules virtuves
klasiku. «Pēc rekonstrukcijas savā restorānā plānojam ēdienos
attīstīt Āzijas novirzienu, tādēļ šī profesionāļa stāstītais par
Āzijas virtuvi mums būs īpaši aktuāls,» saka A.Rūmītis.

Foto: Ivars Veiliņš