21.7 °C, 4.6 m/s, 51.9 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāIzgaršot rudeni piedāvā Jelgavas Restorānu nedēļa
Izgaršot rudeni piedāvā Jelgavas Restorānu nedēļa
16/10/2019

No 21. līdz 27. oktobrim otro reizi pilsētā norisināsies Jelgavas Restorānu nedēļa. Tās laikā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs baudīt īpaši sagatavotu ēdienkarti kopumā astoņos restorānos.

«Pirmā Restorānu nedēļa, kas notika pavasarī,
bija ļoti labi apmeklēta un arī novērtēta, līdz ar to mēs, Jelgavas
restorānu pārstāvji, nospriedām, ka tā jāturpina arī rudenī,»
stāsta Restorānu nedēļas Jelgavā idejas iniciatore un restorāna
«Parks» līdzīpašniece Santa Reinsone. Nedēļas gaitā katrā
restorānā, kas piedalās organizētajā Restorānu nedēļā, tiks
piedāvāta trīs kārtu ēdienkarte par īpašu cenu – divi ēdieni par 15
eiro vai trīs ēdieni par 18 eiro.

«Šīs nedēļas mērķis ir popularizēt restorānu
kultūru Jelgavā un ar sagatavoto ēdienkartes un cenu piedāvājumu
parādīt to, ka apmeklēt restorānu var ne tikai īpašos svētkos, bet
arī ikdienā. Tā ir arī laba iespēja restorānu pavāriem radoši
izpausties un izmēģināt ko jaunu,» skaidro S.Reinsone.

Restorānu nedēļā piedalās četri pilsētas
restorāni – restorāns «Parks» Krišjāņa Barona ielā 3,
«Chocolate&Pepper» Krišjāņa Barona ielā 6, «Pilsētas elpa»
Pasta salā 1, kā arī restorāns «Tornis» Jelgavas Svētās
Trīsvienības baznīcas torņa 8. stāvā, Akadēmijas ielā 1. Nedēļas
gaitā ar īpašu piedāvājumu piedalās arī Jelgavas novada
restorāni «Grantiņi» Svētes pagastā un «Aitiņlauvas» Valgundes
novadā, un Ozolnieku novada restorāni «Masti Grill&Chill» un
«Famille».

«Pirmajā Restorānu nedēļā piedalījās tikai
četri restorāni pilsētā. Plānojot rudens nedēļu, sapratām, ka četri
ir nedaudz par maz, un gribējām dot iespēju tajā piedalīties arī
mūsu kaimiņu – Jelgavas novada un Ozolnieku novada – restorāniem.
Rudens Restorānu nedēļu plānojām visi kopā un, manuprāt, ir ļoti
labi sanācis, ka katrs restorāns piedāvā kaut ko savu,» stāsta
S.Reinsone, piebilstot: «Mums bija tikai divi nosacījumi – ka
ēdienos jāizmanto Zemgalē ražoti un audzēti produkti, kā arī
jāievēro rudens sezonalitāte.»

Katrs no restorāniem piedāvās savu īpašo
ēdienkarti, taču katrā no tiem piedāvājumu veidos pārsvarā no
rudens veltēm pagatavoti ēdieni. Piedāvājumā būs, piemēram, biešu
zupas un salāti, truša un liellopa gaļa. Gan sāļu, gan saldu ēdienu
sastāvā būs ķirbji. Piedāvājumā būs arī tādi ēdieni kā kastaņu
krēmzupa vai risoto ar sēnēm. Restorānu piedāvājumā padomāts arī
par veģetāriešiem.

Ar pilnu restorānu ēdienkaršu piedāvājumu
iespējams iepazīties Jelgavas Restorānu nedēļas 2019 lapā feisbukā,
kur tiek vienuviet publicēti visi jaunumi un piedāvājumi. Tāpat
Jelgavas Restorānu nedēļas rīkotāji aicina pirms Restorānu nedēļas
apmeklēšanas veikt galdiņa rezervāciju, zvanot uz konkrēto
restorānu. Arī restorānu kontaktinformācija pieejama feisbukā vai
to mājaslapās.

Foto: publicitātes