3.8 °C, 4 m/s, 90.2 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāJelgavnieki «Riga Food 2013» prezentēs trifeles un pākšaugu čipsus
Jelgavnieki «Riga Food 2013» prezentēs trifeles un pākšaugu čipsus
03/09/2013

Rīt, 4. septembrī, starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» sāksies plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs «Riga Food 2013», kurā piedalīsies arī jelgavnieki. LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centrs (TEPEK) sadarbībā ar Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (PTF) stendā prezentēs jaunās pārtikas produktu izstrādnes, bet Amatu vidusskolas pedagogi un audzēkņi dosies mācīties.

Ritma Gaidamoviča

Rīt, 4. septembrī,
starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» sāksies plašākā pārtikas
izstāde Baltijas valstīs «Riga Food 2013», kurā piedalīsies arī
jelgavnieki. LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centrs (TEPEK)
sadarbībā ar Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (PTF) stendā prezentēs
jaunās pārtikas produktu izstrādnes, bet Amatu vidusskolas pedagogi
un audzēkņi dosies mācīties.

Šogad izstādē piedalīsies 620 uzņēmumi
no 35 valstīm un būs apskatāmi 11 valstu nacionālie stendi. Ikviens
gardēdis varēs smelties idejas savai ēdienkartei, nogaršot daudz ko
jaunu un baudīt pavāru, konditoru un bārmeņu šovus, savukārt
profesionāļi – smelties idejas, gūt jaunas zināšanas un
informāciju, kā arī veicināt sava biznesa attīstību.

LLU pārstāve Everita Pļavniece informē,
ka LLU TEPEK sadarbībā ar LLU PTF izstādē organizē LLU zinātnes
stendu, kurā tiks prezentētas jaunās pārtikas produktu izstrādnes,
piemēram, trifeles, pākšaugu pastas, pākšaugu čipsi, marmelādes.
Notiks gan produktu prezentācijas, gan arī degustācijas, kā arī
informācijas sniegšana par produktiem, kas tapuši LLU PTF
zinātnieku un ražotāju sadarbības rezultātā ar LLU TEPEK atbalstu.
Tiks prezentēti arī Valsts pētījumu programmas ietvaros izstrādātie
produkti.

Bet izstādes pēdējā dienā 7. septembrī
Animācijas stendā LLU PTF zinātnieki, LLU TEPEK sadarbībā ar AS
«Tukuma piens» un SIA «Paplāte» demonstrēs «Kokteiļu karuseli – no
baltā līdz zaļi sārtiem brīnumiem».

Uz izstādi «Rīga Food 2013» smelties
pieredzi dosies arī Jelgavas Amatu vidusskolas topošie konditori,
pavāri, viesmīļi un maiznieki, kopumā ap 40 audzēkņu. Skolas
direktore Edīte Bišere stāsta, ka desmit skolas pedagogi 4. un 5.
septembrī uz izstādi dosies arī, lai piedalītos projekta «Pārtikas
rūpniecības, lauksaimniecības un tūrisma un viesmīlības nozaru
pedagogiem un prakses vadītājiem» seminārā.

Foto: llu.lv