Piena pārstrādes uzņēmums «Latvijas piens» savā mājas lapā publiskojis jaunu sadaļu «360 grādu tūre», kurā interesentus aicina virtuāli iepazīt uzņēmuma ražošanas telpas. «Apmeklētājus uzņemam arī ekskursijās klātienē, bet ne visās ražošanas telpās tos laižam. Šis ir veids, kā parādīt mazliet vairāk,» portālam www.jelgavasvestnesis.lv norāda uzņēmuma zīmola vadītāja Anete Urka.
Ilze Knusle-Jankevica
Virtuālajā ekskursijā interesenti var apskatīt piena pieņemšanas punktu un pabūt piena pirmapstrādes cehā, siera cehā un koncentrāta ražošanas iecirknī. Mājas lapā var ne tikai apskatīt, kāds piena pārstrādes uzņēmums izskatās no iekšpuses, bet arī uzzināt par ražošanas procesiem, iekārtām. «360 grādu tūre ir iespēja iepazīties ar rūpnīcas galvenajām ražošanas telpām, bet tas nav onlainā,» piebilst A.Urka. Virtuālajā ekskursijā var doties ŠEIT .
Jāpiebilst, ka uzņēmums «Latvijas piens» arī klātienē uzņem ekskursantus, un līdz šim šo iespēju izmantojuši vairāki desmiti interesentu. «Ekskursijas pie mums notiek jau no pavasara. Līdz šim uzņēmumā ir viesojušies gan skolnieki, gan studenti, gan nozares profesionāļi,» norāda uzņēmuma pārstāve. «Ekskursijā rādām gandrīz visu rūpnīcu, izņemot telpas, kurās ir paaugstināta sanitārā drošība – tās var aplūkot caur stikla sienu,» viņa piebilst. Ekskursantiem arī ir iespēja degustācijās nobaudīt gandrīz visu «Latvijas piena» sortimentu. Lielāko atzinību iemantojuši puscietie apaļie sieri, «Trikantālers» un svaigais siers «Sniega bumbas».
Lai dotos ekskursijā uz «Latvijas pienu», iepriekš jāpiesakās pa tālruni 26727053 (Alīna) vai e-pastu ekskursijas@lvpiens.lv. Maksa par ekskursiju un sieru degustāciju – Ls 3; bērniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – Ls 2. Ekskursijas netiek rīkotas individuāli, minimālā ekskursijas maksa ir Ls 15.
Foto: Ivars Veiliņš