Piena pārstrādes rūpnīca «Latvijas piens» Jelgavā sākusi siera masveida ražošanu. Plānots, ka pirmajos mēnešos tiks saražotas 300 tonnas siera mēnesī, bet pie pircējiem Jelgavā ražotā produkcija nonāks apmēram februārī, kad sieri būs nogatavinājušies.
Ilze Knusle-Jankevica
«Patlaban vietējā un eksporta tirgus proporcijas būs 50 pret 50, savukārt nākotnē, pieaugot pieprasījumam, lielākā produkcijas daļa tiks virzīta eksporta tirgiem Vācijā, Skandināvijā un citās valstīs. Pircējiem piedāvāsim Trikantālera līnijas sieru, kā arī Holandes un Krievijas sieru,» norāda uzņēmuma komunikāciju vadītāja Iveta Tomsone, piebilstot, ka, pieaugot pieprasījumam, nākotnē plānots siera ražošanas jaudas teju trīskāršot, sasniedzot vairāk nekā 800 tonnas mēnesī.
Uzņēmuma vadītājs Raimonds Freimanis norāda, ka šobrīd vēl tiek meklēti darbinieki – vajadzīgi deviņi desmit siera ražošanas operatori.
Portāls www.jelgavasvestnesis.lv jau rakstīja, ka rūpnīca darbu sāka jūnija beigās. Pa šo laiku Jelgavā jau saražoti 2,15 miljoni kilogramu vājpiena koncentrāta un 870 tūkstoši kilogramu krējuma. 90 – 95 procenti produkcijas tiek eksportēti uz tādām valstīm kā Vācija, Nīderlande, Polija, Lietuva, Igaunija.
Kad siera ražošanas jaudas būs nostabilizējušās, rūpnīcas piena pieņemšanas un pasterizācijas jauda būs 250 tonnas vienā maiņā, sieru ražošanas jauda – no 500 līdz 600 tonnām mēnesī.
Jāpiebilst, ka uzņēmums izstrādājis un šodien prezentēja arī savu zīmolu, kas turpmāk kalpos kā tā atpazīstamības zīme. Kā pieļauj I.Tomsone, turpmāk tas varētu rotāt uzņēmumā «Latvijas piens» tapušo produkciju, kaut gan katram produktam ir savs nosaukums un iepakojums.
Foto: Ivars Veiliņš