23.2 °C, 2.8 m/s, 60.1 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētā«Latvijas piens» sācis ražot arī sieru
«Latvijas piens» sācis ražot arī sieru
11/12/2012

Piena pārstrādes rūpnīca «Latvijas piens» Jelgavā sākusi siera masveida ražošanu. Plānots, ka pirmajos mēnešos tiks saražotas 300 tonnas siera mēnesī, bet pie pircējiem Jelgavā ražotā produkcija nonāks apmēram februārī, kad sieri būs nogatavinājušies.

Ilze Knusle-Jankevica

Piena pārstrādes rūpnīca «Latvijas piens» Jelgavā sākusi
siera masveida ražošanu. Plānots, ka pirmajos mēnešos tiks
saražotas 300 tonnas siera mēnesī, bet pie pircējiem Jelgavā ražotā
produkcija nonāks apmēram februārī, kad sieri būs
nogatavinājušies.

«Patlaban vietējā un eksporta tirgus proporcijas būs 50 pret 50,
savukārt nākotnē, pieaugot pieprasījumam, lielākā produkcijas daļa
tiks virzīta eksporta tirgiem Vācijā, Skandināvijā un citās
valstīs. Pircējiem piedāvāsim Trikantālera līnijas sieru, kā arī
Holandes un Krievijas sieru,» norāda uzņēmuma komunikāciju vadītāja
Iveta Tomsone, piebilstot, ka, pieaugot pieprasījumam, nākotnē
plānots siera ražošanas jaudas teju trīskāršot, sasniedzot vairāk
nekā 800 tonnas mēnesī.

Uzņēmuma vadītājs Raimonds Freimanis norāda, ka šobrīd vēl tiek
meklēti darbinieki – vajadzīgi deviņi desmit siera ražošanas
operatori.

Portāls www.jelgavasvestnesis.lv jau rakstīja, ka rūpnīca darbu
sāka jūnija beigās. Pa šo laiku Jelgavā jau saražoti 2,15 miljoni
kilogramu vājpiena koncentrāta un 870 tūkstoši kilogramu krējuma.
90 – 95 procenti produkcijas tiek eksportēti uz tādām valstīm kā
Vācija, Nīderlande, Polija, Lietuva, Igaunija.

Kad siera ražošanas jaudas būs nostabilizējušās, rūpnīcas piena
pieņemšanas un pasterizācijas jauda būs 250 tonnas vienā maiņā,
sieru ražošanas jauda – no 500 līdz 600 tonnām mēnesī.

Jāpiebilst, ka uzņēmums izstrādājis un šodien prezentēja arī
savu zīmolu, kas turpmāk kalpos kā tā atpazīstamības zīme. Kā
pieļauj I.Tomsone, turpmāk tas varētu rotāt uzņēmumā «Latvijas
piens» tapušo produkciju, kaut gan katram produktam ir savs
nosaukums un iepakojums.

Foto: Ivars Veiliņš