25.3 °C, 1.9 m/s, 52.7 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāLLU notiks starptautiska konference par inovācijām pārtikas zinātnē un ražošanā
LLU notiks starptautiska konference par inovācijām pārtikas zinātnē un ražošanā
04/05/2011

5. un 6. maijā LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē (PTF) notiks 6. Starptautiskā pārtikas zinātnes un tehnoloģijas konference «Inovācijas pārtikas zinātnē un ražošanā Foodbalt 2011». Tajā ar saviem referātiem uzstāsies dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm.

www.jelgavasvestnesis.lv

5. un 6. maijā LLU Pārtikas
tehnoloģijas fakultātē (PTF) notiks 6. Starptautiskā pārtikas
zinātnes un tehnoloģijas konference «Inovācijas pārtikas zinātnē un
ražošanā Foodbalt 2011». Tajā ar saviem referātiem uzstāsies
dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm.

«Esam gandarīti, ka šajā konferencē mums
izdevies pulcināt referentus no desmit valstīm, kuri savus
pētījumus prezentēs gan mutiskajās, gan stenda referātu
prezentācijās,» uzver Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētā
projekta «Pārtikas nozares zinātniski pētnieciskās grupas izveide»
vadītāja un viena no konferences organizatorēm Evita Straumīte.
Paredzēts, ka mutiskajās prezentācijās tiks nolasīti 27 referāti,
būs četras ievadlekcijas un 53 stenda referātu
prezentācijas.

E.Straumīte atklāj, ka plašs ir arī
konferencē pārstāvēto tēmu spektrs – sākot no dažādām izejvielām,
piemēram, graudaugiem, ogām, dillēm, sēnēm, piena un citiem, to
ķīmiskā sastāva analīzes līdz pētījumiem par iepakojumu un dažādiem
ekonomiskiem aspektiem.

Abas konferences dienas darbs noritēs
trijās sesijās. Konferences atklāšana paredzēta 5. maijā pulksten
deviņos LLU galvenās ēkas Sudraba zālē ar LLU Zinātņu prorektora
profesora Pētera Rivžas, LLU PTF dekānes, profesores Inga
Ciprovičas, ESF līdzfinansētā projekta vadītājas Evitas Straumītes,
kā arī Kauņas tehnoloģiju universitātes profesora Petra Rimanta
Venskutoņa uzrunām.

5. maijā pirmā sesija paredzēta no
pulksten 9 līdz 12, kas sāksies ar ievadlekciju par ģenētiski
modificētiem organismiem. To lasīs Latvijas Universitātes profesors
Indriķis Muižnieks. Savukārt pēcpusdienas sesija sāksies ar
Holandes profesora Huba Lelievelda (Huub Lelieveld) ievadlekciju
par iekārtu un uzņēmuma dizainu, lai nodrošinātu sanitārijas normu
ievērošanu. Saspringtā diena noslēgsies pulksten 17.

6. maijs sāksies ar somietes Johannas
Buhertes (Johanna Buchert) referātu par fermentu izmantošanu
produktu ražošanā un blakusproduktu pārstrādē. Kā viena no
prezentācijām šajā sekcijā ir par ESF līdzfinansētā projekta
«Pārtikas nozares zinātniski pētnieciskās grupas izveide» pētījuma
virzieniem un sasniegtajiem rezultātiem.

Starptautiskās konferences pēdējā sesijā
paredzēta vācietes Luīzes Peidžas (Louisa Page) ievadlekcija par
jaunākajām tendencēm sensorajā novērtēšanā. Pulksten 14.40 notiks
svinīgais konferences noslēgums.

Visi konferences materiāli apkopoti
zinātnisko rakstu krājumā un īso kopsavilkumu grāmatā, kas būs
pieejams LLU PTF bibliotēkā un citviet.