6.2 °C, 3.2 m/s, 92.1 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāMācīsies pagatavot «Šarlotes skūpstu»
Mācīsies pagatavot «Šarlotes skūpstu»
18/01/2012

Pirmdien, 23. janvārī, pulksten 13 Jelgavas pilsētas ēdināšanas uzņēmumu pavāri tiek aicināti piedalīties praktiskajā seminārā, lai apgūtu īpašā Jelgavas deserta  – Šarlotes skūpsta – gatavošanu. Ieinteresēto uzņēmumi pārstāvji aicināti pieteikties – vietu skaits ir ierobežots.

www.jelgavasvestnesis.lv

Pirmdien, 23. janvārī, pulksten 13 Jelgavas pilsētas
ēdināšanas uzņēmumu pavāri tiek aicināti piedalīties praktiskajā
seminārā, lai apgūtu īpašā Jelgavas deserta  – Šarlotes
skūpsta – gatavošanu. Ieinteresēto uzņēmumi pārstāvji aicināti
pieteikties – vietu skaits ir ierobežots.

Pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektorā informē, ka
meistarklase notiks Jelgavas Amatu vidusskolas Ēdienu laboratorijā
un to vadīs ēdienu izstrādātājas – Amatu vidusskolas pavāru
specialitātes skolotājas Aina Tāluma un Ligita Ziemele.

Uzņēmumu pārstāvji, kas vēlas piedalīties meistarklasē, var
pieteikties Jelgavas pilsētas pašvaldībā pa tālruni 63005558. Vietu
skaits ir ierobežots.

Jau rakstīts, ka decembra sākumā Ēdienu laboratorijā notika
seminārs, kurā divdesmit divi pilsētas ēdināšanas uzņēmumu vadītāji
un pavāri degustēja īpašos Jelgavas ēdienus – «Hercoga buru« un
«Šarlotes skūpstu». Pēc ēdienu nobaudīšanas speciālisti izteica
savu viedokli un atzina, ka pēc recepšu aprobēšanas labprāt
iekļautu tos savu uzņēmumu ēdienkartē. Speciālisti atzinīgi
novērtēja to, ka «Hercoga bura» ir gatavota no vietējiem
produktiem, izmantojot klasiskus gatavošanas paņēmienus, kas bija
pazīstamas hercoga Jēkaba valdīšanas laikā. Savukārt «Šarlotes
skūpsta» garša tika novērtēta kā izcila.

«Šarlotes skūpsts»  ir biezpiena krēma un divu veidu sulas
uzpūteņu kārtojums, kurā deserta maigā garša tiek atsvaidzināta ar
ābolu biezeņa un smiltsērkšķu sulas mērci. Desertu dekorē ar
svaigām ogām.

Foto: Ivars Veiliņš