Pirmdien, 23. janvārī, pulksten 13 Jelgavas pilsētas ēdināšanas uzņēmumu pavāri tiek aicināti piedalīties praktiskajā seminārā, lai apgūtu īpašā Jelgavas deserta – Šarlotes skūpsta – gatavošanu. Ieinteresēto uzņēmumi pārstāvji aicināti pieteikties – vietu skaits ir ierobežots.
www.jelgavasvestnesis.lv
Pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektorā informē, ka meistarklase notiks Jelgavas Amatu vidusskolas Ēdienu laboratorijā un to vadīs ēdienu izstrādātājas – Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotājas Aina Tāluma un Ligita Ziemele.
Uzņēmumu pārstāvji, kas vēlas piedalīties meistarklasē, var pieteikties Jelgavas pilsētas pašvaldībā pa tālruni 63005558. Vietu skaits ir ierobežots.
Jau rakstīts, ka decembra sākumā Ēdienu laboratorijā notika seminārs, kurā divdesmit divi pilsētas ēdināšanas uzņēmumu vadītāji un pavāri degustēja īpašos Jelgavas ēdienus – «Hercoga buru« un «Šarlotes skūpstu». Pēc ēdienu nobaudīšanas speciālisti izteica savu viedokli un atzina, ka pēc recepšu aprobēšanas labprāt iekļautu tos savu uzņēmumu ēdienkartē. Speciālisti atzinīgi novērtēja to, ka «Hercoga bura» ir gatavota no vietējiem produktiem, izmantojot klasiskus gatavošanas paņēmienus, kas bija pazīstamas hercoga Jēkaba valdīšanas laikā. Savukārt «Šarlotes skūpsta» garša tika novērtēta kā izcila.
«Šarlotes skūpsts» ir biezpiena krēma un divu veidu sulas uzpūteņu kārtojums, kurā deserta maigā garša tiek atsvaidzināta ar ābolu biezeņa un smiltsērkšķu sulas mērci. Desertu dekorē ar svaigām ogām.
Foto: Ivars Veiliņš