5.7 °C, 2.4 m/s, 43.8 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētā«Maxima» veikalos spāņi mācīs filēt un gatavot zivis
«Maxima» veikalos spāņi mācīs filēt un gatavot zivis
25/10/2012

Zivju mēneša laikā divos «Maxima XX» veikalos Jelgavā – Rīgas ielā 11A (tirdzniecības centrā «Valdeka») un Driksas ielā 4 («Pilsētas pasāžā») – ir atklāts plašs svaigu zivju un jūras velšu «tirgus» spāņu stilā. Lai palīdzētu jelgavniekiem iepazīt jaunos un interesantos jūras produktus, kā arī apgūt zivju sagatavošanas prasmes, 29. un 30. oktobrī veikalos notiks filēšanas paraugdemonstrējumi, ko vadīs zivju sagatavošanas meistari no Spānijas Manuels Romero Galiano un Vincente Delgado Blanko.

www.jelgavasvestnesis.lv

Zivju mēneša laikā divos «Maxima
XX» veikalos Jelgavā – Rīgas ielā 11A (tirdzniecības centrā
«Valdeka») un Driksas ielā 4 («Pilsētas pasāžā») – ir atklāts plašs
svaigu zivju un jūras velšu «tirgus» spāņu stilā. Lai palīdzētu
jelgavniekiem iepazīt jaunos un interesantos jūras produktus, kā
arī apgūt zivju sagatavošanas prasmes, 29. un 30. oktobrī veikalos
notiks filēšanas paraugdemonstrējumi, ko vadīs zivju sagatavošanas
meistari no Spānijas Manuels Romero Galiano un Vincente Delgado
Blanko.

«Maxima Latvija» preses sekretārs Ivars
Andiņš informē, ka zivju sagatavošanas meistari no Spānijas
veikalos «Maxima XX» Rīgas ielā 11A un Driksas ielā 4 viesosies
divas dienas: 29. oktobrī no pulksten 8 līdz 15 un 30. oktobrī no
pulksten 12 līdz 20.

Paraugdemonstrējumos ikviens lielveikala
apmeklētājs varēs ne tikai uzzināt, kā pareizi filēt zivis un
sagatavot jūras veltes, bet arī palūgt spāņu meistaru no plašā
piedāvājuma klāsta sagatavot jebkuru zivi, lai mājās atliktu vien
to pagatavot pēc savas gaumes. Tā kā katrā veikalā kopā ar zivju
sagatavošanas meistaru darbosies arī tulks, ikviens pircējs varēs
viegli uzzināt sīkākas detaļas par pareizu zivju sagatavošanas
mākslu.

«Tā kā pareiza zivju sadalīšana un
sagatavošana ir gana sarežģīts darbs un ne vienmēr tīkamākā
maltītes gatavošanas daļa, varam būt gandarīti, ka zivju mēneša
laikā esam piesaistījuši divus prasmīgus meistarus no Spānijas,
kuri sniegs filēšanas paraugdemonstrējumus «Maxima» klientiem.
Turklāt lepojamies, ka tagad mūsu klientiem tiks piedāvāts
plašākais zivju un jūras velšu sortiments, kāds nav pieejams
līdzvērtīgās tirdzniecības vietās,» norāda I.Andiņš.

Svaigo zivju un jūras velšu «tirgi»
turpmāk būs pieejami visos «Maxima XXX» lielveikalos Rīgā, kā arī
daļā «Maxima XX» veikalu, tajā skaitā lielveikalos Jelgavā, kā arī
trīs lielākajos «Maxima X» veikalos. Jelgava ir viena no četrām
Latvijas reģionu pilsētām, kuru iedzīvotājiem būs iespēja satikt
zivju sagatavošanas meistaru no Spānijas un klātienē pārliecināties
par viņa prasmēm. Neskaitot Jelgavu, pircēji viņa
paraugdemonstrējumus varēs novērtēt arī Ogrē, Daugavpilī un
Rēzeknē, kā arī Rīgā.

I.Andiņš piebilst, ka kopumā sortiments
papildināts ar 26 jauniem zivju un jūras velšu gardumiem, kas
galvenokārt nākuši no Atlantijas okeāna un Vidusjūras. Sortimentā
būs pieejami tādi jūras velšu cienītāju našķi kā svaigi jūras naži,
Svētā Pētera zivs, zobenzivs un tunča fileja, dažādu veidu
garneles, vairāku veidu gliemenes un citi labumi.