Zivju mēneša laikā divos «Maxima XX» veikalos Jelgavā – Rīgas ielā 11A (tirdzniecības centrā «Valdeka») un Driksas ielā 4 («Pilsētas pasāžā») – ir atklāts plašs svaigu zivju un jūras velšu «tirgus» spāņu stilā. Lai palīdzētu jelgavniekiem iepazīt jaunos un interesantos jūras produktus, kā arī apgūt zivju sagatavošanas prasmes, 29. un 30. oktobrī veikalos notiks filēšanas paraugdemonstrējumi, ko vadīs zivju sagatavošanas meistari no Spānijas Manuels Romero Galiano un Vincente Delgado Blanko.
www.jelgavasvestnesis.lv
«Maxima Latvija» preses sekretārs Ivars Andiņš informē, ka zivju sagatavošanas meistari no Spānijas veikalos «Maxima XX» Rīgas ielā 11A un Driksas ielā 4 viesosies divas dienas: 29. oktobrī no pulksten 8 līdz 15 un 30. oktobrī no pulksten 12 līdz 20.
Paraugdemonstrējumos ikviens lielveikala apmeklētājs varēs ne tikai uzzināt, kā pareizi filēt zivis un sagatavot jūras veltes, bet arī palūgt spāņu meistaru no plašā piedāvājuma klāsta sagatavot jebkuru zivi, lai mājās atliktu vien to pagatavot pēc savas gaumes. Tā kā katrā veikalā kopā ar zivju sagatavošanas meistaru darbosies arī tulks, ikviens pircējs varēs viegli uzzināt sīkākas detaļas par pareizu zivju sagatavošanas mākslu.
«Tā kā pareiza zivju sadalīšana un sagatavošana ir gana sarežģīts darbs un ne vienmēr tīkamākā maltītes gatavošanas daļa, varam būt gandarīti, ka zivju mēneša laikā esam piesaistījuši divus prasmīgus meistarus no Spānijas, kuri sniegs filēšanas paraugdemonstrējumus «Maxima» klientiem. Turklāt lepojamies, ka tagad mūsu klientiem tiks piedāvāts plašākais zivju un jūras velšu sortiments, kāds nav pieejams līdzvērtīgās tirdzniecības vietās,» norāda I.Andiņš.
Svaigo zivju un jūras velšu «tirgi» turpmāk būs pieejami visos «Maxima XXX» lielveikalos Rīgā, kā arī daļā «Maxima XX» veikalu, tajā skaitā lielveikalos Jelgavā, kā arī trīs lielākajos «Maxima X» veikalos. Jelgava ir viena no četrām Latvijas reģionu pilsētām, kuru iedzīvotājiem būs iespēja satikt zivju sagatavošanas meistaru no Spānijas un klātienē pārliecināties par viņa prasmēm. Neskaitot Jelgavu, pircēji viņa paraugdemonstrējumus varēs novērtēt arī Ogrē, Daugavpilī un Rēzeknē, kā arī Rīgā.
I.Andiņš piebilst, ka kopumā sortiments papildināts ar 26 jauniem zivju un jūras velšu gardumiem, kas galvenokārt nākuši no Atlantijas okeāna un Vidusjūras. Sortimentā būs pieejami tādi jūras velšu cienītāju našķi kā svaigi jūras naži, Svētā Pētera zivs, zobenzivs un tunča fileja, dažādu veidu garneles, vairāku veidu gliemenes un citi labumi.