19.4 °C, 2.6 m/s, 92.7 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāPVD nosaka saīsināt Jelgavas tirgus gaļas paviljona darba laiku
PVD nosaka saīsināt Jelgavas tirgus gaļas paviljona darba laiku
27/07/2012

Ņemot vērā pēdējo dienu karstos laikapstākļus un nespēju tirgotājiem nodrošināt atbilstošu temperatūru svaigās produkcijas vitrīnās, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šodien izdevis rīkojumu SIA «Jelgavas tirgus» samazināt gaļas paviljona darba laiku. Šodien gaļas paviljons strādāja līdz pulksten 13, brīvdienās – sestdien un svētdien – tā darba laiks noteikts līdz pulksten 12.

www.jelgavasvestnesis.lv

Ņemot vērā pēdējo dienu karstos
laikapstākļus un nespēju tirgotājiem nodrošināt atbilstošu
temperatūru svaigās produkcijas vitrīnās, Pārtikas un veterinārais
dienests (PVD) šodien izdevis rīkojumu SIA «Jelgavas tirgus»
samazināt gaļas paviljona darba laiku. Šodien gaļas paviljons
strādāja līdz pulksten 13, brīvdienās – sestdien un svētdien – tā
darba laiks noteikts līdz pulksten 12.

PVD Dienvidzemgales pārvaldes vadītājs
Jānis Grosbārdis portālu www.jelgavasvestnesis.lv
informē, ka vakar PVD darbinieki veikuši pārbaudi Jelgavas tirgū.
Pulksten 13 PVD inspektori konstatēja, ka gaļas paviljonā svaigās
produkcijas aukstuma vitrīnās gaļas temperatūra ir plus 13 un pat
plus 15 grādu, lai gan normatīvi nosaka, ka svaigas gaļas
temperatūra vitrīnā nedrīkst pārsniegt plus sešus grādus.
«Saldētavās un aukstuma kamerās viss ir kārtībā un temperatūra ir
atbilstoša. Problēmas rodas tirdzniecības zālē, kur vitrīnās
temperatūra ir pat 15 grādi, kas nav pieļaujami, bet pašā paviljonā
ir kā siltumnīcā. Gaļu tādā temperatūrā uzglabāt nedrīkst, kur nu
vēl realizēt patērētājiem!» uzsver J.Grosbārdis.

Ņemot vērā būtiskos pārkāpumus, PVD
nolēmis un izdevis rīkojumu gaļas paviljona darba laiku saīsināt no
pulksten 15 līdz 13 šodien, bet brīvdienās – sestdien un svētdien
–, kad sola vēl karstāku, tirgus gaļas paviljons strādās no
pulksten 7 līdz 12. «Arī rīt mūsu inspektori veiks pārbaudes, lai
novērtētu situāciju. Ja tiks konstatēts, ka temperatūra ir
normatīviem neatbilstoša, gaļas tirdzniecība tiks pārtraukta agrāk.
Tirgotājiem iesaku nelikt pārāk pilnas vitrīnas un gaļu uzglabāt
aukstumkamerās,» tā J.Grosbārdis. Viņš apzinās, ka būs
neapmierinātība no tirgotāju puses, taču uzsver: šādos apstākļos
nedrīkst strādāt un tirgot gaļu.

Rīkojums tiks atcelts, situācijai
uzlabojoties.

Foto: Ivars Veiliņš