Ņemot vērā pēdējo dienu karstos laikapstākļus un nespēju tirgotājiem nodrošināt atbilstošu temperatūru svaigās produkcijas vitrīnās, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šodien izdevis rīkojumu SIA «Jelgavas tirgus» samazināt gaļas paviljona darba laiku. Šodien gaļas paviljons strādāja līdz pulksten 13, brīvdienās – sestdien un svētdien – tā darba laiks noteikts līdz pulksten 12.
www.jelgavasvestnesis.lv
PVD Dienvidzemgales pārvaldes vadītājs Jānis Grosbārdis portālu www.jelgavasvestnesis.lv informē, ka vakar PVD darbinieki veikuši pārbaudi Jelgavas tirgū. Pulksten 13 PVD inspektori konstatēja, ka gaļas paviljonā svaigās produkcijas aukstuma vitrīnās gaļas temperatūra ir plus 13 un pat plus 15 grādu, lai gan normatīvi nosaka, ka svaigas gaļas temperatūra vitrīnā nedrīkst pārsniegt plus sešus grādus. «Saldētavās un aukstuma kamerās viss ir kārtībā un temperatūra ir atbilstoša. Problēmas rodas tirdzniecības zālē, kur vitrīnās temperatūra ir pat 15 grādi, kas nav pieļaujami, bet pašā paviljonā ir kā siltumnīcā. Gaļu tādā temperatūrā uzglabāt nedrīkst, kur nu vēl realizēt patērētājiem!» uzsver J.Grosbārdis.
Ņemot vērā būtiskos pārkāpumus, PVD nolēmis un izdevis rīkojumu gaļas paviljona darba laiku saīsināt no pulksten 15 līdz 13 šodien, bet brīvdienās – sestdien un svētdien –, kad sola vēl karstāku, tirgus gaļas paviljons strādās no pulksten 7 līdz 12. «Arī rīt mūsu inspektori veiks pārbaudes, lai novērtētu situāciju. Ja tiks konstatēts, ka temperatūra ir normatīviem neatbilstoša, gaļas tirdzniecība tiks pārtraukta agrāk. Tirgotājiem iesaku nelikt pārāk pilnas vitrīnas un gaļu uzglabāt aukstumkamerās,» tā J.Grosbārdis. Viņš apzinās, ka būs neapmierinātība no tirgotāju puses, taču uzsver: šādos apstākļos nedrīkst strādāt un tirgot gaļu.
Rīkojums tiks atcelts, situācijai uzlabojoties.
Foto: Ivars Veiliņš