Apmēram pirms pusgada Jelgavā durvis vēra veģetārais ēdināšanas uzņēmums «Bon apetit», kurš gan tagad pēc klientu lūguma piedāvā arī vistas gaļu.
«Neesmu nonākusi pretrunās, jo vistas gaļa tomēr ir samērā viegli sagremojama pārtika, un, ja ir pieprasījums, kāpēc ne?» norāda uzņēmuma īpašniece Elita Freimane. Lai gan viņa ir īpašniece vēl vienam veģetārajam ēdināšanas uzņēmumam, kas atrodas Rīgā, E.Freimane atzīst – atvērt ēstuvi Jelgavā bijusi liela uzdrošināšanās, kaut arī viņa mūsu pilsētu uzskata par progresīvu. Tiesa, cilvēki pie jaunā pierod lēni, turklāt jau iesakņojušos paradumus izmainīt ir ļoti grūti – daudzi pat nevēlas izmēģināt ko jaunu. Verot vaļā kafejnīcu, galvenie apsvērumi bijuši piedāvāt alternatīvu un iedvesmot citus – parādīt, ka var, ka ir iespējams. «Tas, ko mēs piedāvājam, nav tikai ēdiens, tā ir vesela filozofija – ne velti uzņēmuma devīze ir: mēs zinām, kā garšo prieks. Arī ēdiens ir jāgatavo ar prieku un mīlestību, jo gatavotāja emocijas caur ēdienu tiek nodotas patērētājam,» norāda uzņēmēja. Viņa skaidro, ka ēdiens ir tikai transporta līdzekļa veids, ar kuru pozitīvais tiek nogādāts līdz cilvēka sirdij – «cits dzied dziesmu, cits dejo, bet es piedāvāju ar mīlestību un prieku gatavotu veselīgu ēdienu». E.Freimane piebilst, ka tiek apsvērta arī ideja par ājurvēdas kursu rīkošanu, kam Rīgā ir diezgan liela piekrišana. Viņasprāt, cilvēki šobrīd vairāk saskata dvēseliskās vērtības, kas ir tīri vietā – vēl nesen bija laiks, kad daudzi vairs nezināja naudas jēgu. Ja pirmajos piecos darbības mēnešos bija vērojama tendence un viss gāja tikai uz augšu – gan kvalitātes ziņā, gan cenas sabalansētas, gan apmeklētāju skaita ziņā –, janvārī piedzīvots liels kritums. «Tas noteikti liek domāt par nākotni – iespējams, jelgavnieki nav gatavi citādajam…» tā E.Freimane, piebilstot, ka žēl gan būtu atteikties no iesāktā – izmācīta un sastrādājusies komanda, panākta laba atmosfēra, izveidota sadarbība ar vietējiem zemniekiem produktu piegādē un nodrošināts darbs dažiem jelgavniekiem.