Aģentūra «Kultūra» izsludinājusi pieteikšanos devītajai Piena paku laivu regatei. Tā tradicionāli notiks Piena, maizes un medus svētku laikā, ko šogad atzīmēsim 27. augustā. Komandas pieteikties regatei aicinātas līdz 21. augustam, taču – jo ātrāk pieteiksies, jo lielākas izredzes saņemt sākuma kapitālu laivas būvniecībai – 1000 tukšas un aizlīmētas piena pakas.
Ritma Gaidamoviča
«Grandioza piena paku laiva = laivu galvenais būvmateriāls jeb tukšas piena pakas (starp citu – tukša, aizlīmēta viena litra piena paka uz ūdens notur ap 700 gramiem svara) + ģeniāla ideja + saistmateriāli + nedaudz piepūles x apkalpojošais personāls. Šī formula nodrošina absolūtu uzvaru 9. «Rasas» Piena paku laivu regatē, kas notiks 27. augustā Lielupē pie Jelgavas pils,» uzsver aģentūras «Kultūra» projektu vadītājs Ivars Pirvics. Komandas Piena paku laivu regatei aicinātas pieteikties līdz 21. augustam.
Laivas izgatavot un piedalīties regatē var ikviens interesents – gan privātpersonas, gan uzņēmumi. Laivu būvētājiem svarīgi ir atcerēties, ka laivas atļauts darbināt tikai ar cilvēka spēka palīdzību. Dažāda veida motoru, saspiesta gaisa vai citu enerģijas avotu izmantošana nav atļauta. «Visas komandas piedalīsies parādes braucienā un sacentīsies dažādās nominācijās: Oriģinālākā laiva, Visatraktīvākā komanda, Žūrijas simpātija, Ātrākā laiva, Lielākā laiva, Inovatīvākā laiva un šī gada interesantākā nominācija – «Sviests 2011»,» stāsta I.Pirvics.
Ar regates nolikumu var iepazīties un pieteikuma anketu atrast aģentūras «Kultūra» mājas lapā www.kultura.jelgava.lv.
Latvijā vienīgās Piena paku laivu regates pirmsākumi meklējami 2003. gadā, kad Piena, maizes un medus svētku laikā Lielupē notika piena iepakojumu plostu parāde, kurā piedalījās desmit plosti. Šim nolūkam tika izmantotas apmēram 15 000 pakas. «Astoņu gadu laikā esam kļuvuši pieredzējušāki, uzkrājuši zināšanas, atraduši draugus un domubiedrus piena baudītāju vidū, tāpēc šogad laivu būvniecībai jau izmantosim līdz šim lielāko «Rasas» piena paku skaitu – 45 000, ko dāvina a/s «Rīgas Piena kombināts»,» stāsta I.Pirvics.