1.4 °C, 4 m/s, 57 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāSkolēniem rīko pavāru kursus; pieteikšanās – līdz 15. martam
Skolēniem rīko pavāru kursus; pieteikšanās – līdz 15. martam
16/02/2012

Lai iemācītu Latvijas skolēniem ēst gatavošanas prasmes, kā arī izglītotu par veselīga un sabalansēta uztura priekšrocībām, «Rimi» veselīgas ēšanas kustības «Aikāgaršo» gaitā organizē pavārkursus 6. – 8. klašu skolēniem. Pieteikšanās – līdz 15. martam.

www.jelgavasvestnesis.lv

Lai iemācītu Latvijas skolēniem
ēst gatavošanas prasmes, kā arī izglītotu par veselīga un
sabalansēta uztura priekšrocībām, «Rimi» veselīgas ēšanas kustības
«Aikāgaršo» gaitā organizē pavārkursus 6. – 8. klašu skolēniem.
Pieteikšanās – līdz 15. martam.

«Rimi Latvia» vecākā sabiedrisko
attiecību speciāliste Dace Velmera informē, ka «Aikāgaršo»
šefpavāra Normunda Baranovska vadītajām ēst gatavošanas
meistarklasēm aicināti pieteikties 6. – 8. klašu skolēni līdz 15.
martam, aizpildot anketu «Aikāgaršo» sadaļā «Rimi» mājas lapā
www.rimi.lv/aikagarso. Ēst gatavošanas apmācības plānotas kā
Vislatvijas tūre. Tās notiks mājturības stundu laikā visa gada
garumā un būs noderīgas kā meitenēm, tā puišiem.

Pieteikuma anketā jānorāda, kāpēc
skolēni vēlas piedalīties «Aikāgaršo» veselīga uztura
meistarklasēs, kā arī jāpievieno neliels apraksts par ēdienu, kuru
jaunieši vēlētos pagatavot kopā ar šefpavāru. Pie tiem skolu
jauniešiem, kuri būs sagatavojuši visinteresantākos pieteikumus,
viesosies «Aikāgaršo» šefpavārs N.Baranovskis, lai klātienē kopā ar
skolēniem gatavotu veselīgus gardumus un dalītos padomos, kā uzturā
iekļaut sabalansētas un pilnvērtīgas maltītes.

«Rimi» veselīgas ēšanas kustības
«Aikāgaršo» ietvaros «Rimi» un SKDS veiktajā Latvijas iedzīvotāju
uztura paradumu pētījumā secināts, ka situācija veselīgas ēšanas
jomā jaunās paaudzes vidū nav iepriecinoša – 80 procenti bērnu
reizi dienā un pat biežāk ēd saldumus, gandrīz piektā daļa jauniešu
ik dienas uzturā lieto burgerus, hotdogus, čipsus, sāļos
riekstiņus, kā arī citas ātrās uzkodas. Savukārt tādus
uzturvērtības ziņā nozīmīgus produktus kā rīsus, griķus ikdienā ēd
tikai desmit procenti bērnu. Tāpat tikai retais uz sava pusdienu
šķīvja liek pākšaugus un zivis.

Lai veicinātu bērnu izpratni par
sabalansētu uzturu, kā arī parādītu to, ka ēst gatavošana var būt
vienkārša, savukārt veselīgs uzturs – garšīgs, «Aikāgaršo»
šefpavārs N.Baranovskis dosies uz Latvijas skolām, mudinot
jauniešus mainīt savus uztura paradumus, ēst veselīgāk un
daudzveidīgāk.