18.9 °C, 3.9 m/s, 94.1 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāTopošie konditori sacentīsies siera kūkas cepšanā
Topošie konditori sacentīsies siera kūkas cepšanā
07/09/2012

Rīgā šobrīd norisinās starptautiskā pārtikas izstāde «Riga Food 2012», kuras laikā rīt, 8. septembrī, pulksten 10 pirmoreiz notiks topošo konditoru konkurss «Siera kūkas svētki 2012». Tam aktīvi skolotāju Guntas Briedes un Ineses Bedeices vadībā gatavojas arī četras Jelgavas Amatu vidusskolas konditoru un maizes un miltu konditorejas izstrādājumu specialitātes audzēknes.

Ritma Gaidamoviča

Rīgā šobrīd norisinās
starptautiskā pārtikas izstāde «Riga Food 2012», kuras laikā rīt,
8. septembrī, pulksten 10 pirmoreiz notiks topošo konditoru
konkurss «Siera kūkas svētki 2012». Tam aktīvi skolotāju Guntas
Briedes un Ineses Bedeices vadībā gatavojas arī četras Jelgavas
Amatu vidusskolas konditoru un maizes un miltu konditorejas
izstrādājumu specialitātes audzēknes.

Uz «Ķīpsalu» rīt dosies 3. kursa
audzēknes Santa Naumova un Daiga Krūze un 4. kursa audzēknes Anita
Dorofejeva un Agnese Kavale. Topošās speciālistes spēkiem mērosies
ar Rīgas pārtikas ražotāju vidusskolas, Ogres Valsts tehnikuma,
Liepājas Valsts tehnikuma maizes un miltu konditorejas izstrādājumu
speciālistu un konditoru grupu audzēkņiem.

Konkursa rīkotāja Jelgavas Amatu
vidusskolas pasniedzēja G.Briede atzīst, ka šis vairāk ir pieredzes
apmaiņas konkurss audzēkņiem. Galvenais – tas notiek sadarbībā ar
uzņēmējiem, jo viens no konkursa mērķiem ir kopīgi papildināt no
ASV ienākušās siera kūkas receptūru, ko pēc tam varēs tālāk
piedāvāt uzņēmējiem.

Tieši tāpēc konkursantu uzdevums –
sagatavot siera kūkas receptūru un zīmējumu, kas jau iepriekš bija
jāiesūta konkursa rīkotājiem. Bet rīt uz konkursa norises vietu
dalībniekiem jānogādā izceptās siera kūkas sagatave un divu stundu
laikā būs jāveic izstrādājuma noformēšana un prezentācija.
«Meitenes kopā ar mums, pasniedzējām, ir izstrādājušas jaunas
receptūras. Šobrīd meitenes cītīgi strādā, lai sagatavotu pamatnes
kūkai, kuras rīt uz vietas «Ķīpsalā» dekorēs un noformēs, kā arī
prezentēs žūrijas komisijai,» tā G.Briede, spriežot, ka meitenes
konkursam ir sagatavojušās labi, taču uzver, ka galvenais nav
uzvarēt, bet gan gūt pieredzi, apmainīties ar idejām.

Jāpiebilst, ka konkursa darbus vērtēs
žūrija trīs cilvēku sastāvā – starptautiskās žūrijas pārstāvis,
Latvijas konditoru konkursu uzvarētājs un Konditoru un maizes un
miltu konditorejas izstrādājumu speciālistu metodiskās komisijas
vadītājs. Tiks vērtēta receptūra, tortes zīmējums, meistarība,
noformējums, garša un produktu saderība, kā arī konkursa darba
prezentācija.

Konkursu rīko SIA «GEMOSS» un SIA
«Puratos Latvia» sadarbībā ar starptautisko izstāžu
rīkotājsabiedrību «BT1».

Foto: Ivars Veiliņš