16.7 °C, 1.7 m/s, 98.6 %

Pilsētā

Vakariņas Pils salā par 50 latiem
01/06/2008

Neierastas darbības sestdienas novakarē risinājās Pils salā, kur notika pirmais Grila festivāls. Tur vakariņas, kas vēlāk tika pārdotas izsolē, gatavoja pavāri no Jelgavas muzikālā kluba «Cepuri nost» un dažādiem Rīgas restorāniem. Visas maltītes sešām personām tika izsolītas vidēji par 50 latiem – izsolē gūtie līdzekļi nodoti Jelgavas SOS jauniešu mājai.

Ritma Gaidamoviča

Neierastas darbības sestdienas novakarē risinājās Pils
salā, kur notika pirmais Grila festivāls. Tur vakariņas, kas vēlāk
tika pārdotas izsolē, gatavoja pavāri no Jelgavas muzikālā kluba
«Cepuri nost» un dažādiem Rīgas restorāniem. Visas maltītes sešām
personām tika izsolītas vidēji par 50 latiem – izsolē gūtie
līdzekļi nodoti Jelgavas SOS jauniešu mājai.

 

Lai arī sākumā bija plānots, ka pieciem pavāriem palīdzēs dažādi
sabiedrībā pazīstami cilvēki, kas ar pavārmākslu īsti saistīti nav,
taču beigās uzradās tikai viens drosminieks – organizācijas «Vecāki
Jelgavā» vadītājs Kārlis Boldiševics. Viņš šajā vakarā pieredzi
smēlās pie restorāna «Kaļķu vārti» karotes meistara Raimonda, kas
Latvijā jau vairākus gadus atzīsts par labāko pavāru.

Savukārt vienīgā pavāre sieviete Grila festivālā pārstāvēja mūsu
pilsētu un muzikālo klubu «Cepuri nost». Viņa sacentās ar pavāriem
no Rīgas restorāniem – «Hotel Bergs», «Labuheme», «Brown Sugar» un
«Kaļķa vārti».

Festivāla vērotāji varēja pārliecināties, ka ēdienkarte katram
pavāram bija ļoti interesanta un sastāvēja no četriem ēdieniem – to
vidū bija gan ceptas bagetes ķiploku mērcē, gan arī grilēti
antrikoti ar truša mēlītēm un sarkanvīna mērci. No zināmākiem
saldajiem ēdieniem tika piedāvāts ābols mīklā ar vaniļas mērci,
taču īpašu interesi skatītājos izraisīja rabarberu uzpūtenis ar
cukurvati un zemeņu ūdens putām. Neizpalika arī jēru gaļas
karbonādes, tikko ķertas mazsālītas līdakas, liellopu gaļas
grilējumi, svaigi gurķi ar kūpinātu zuti un citi gardi ēdieni.

Kā jau sākumā bija solīts, visi ēdieni, kamēr tos vēl gatavoja,
jau bija izsolīti atnākušajiem skatītājiem, kas gan izrādās bija
gatavi maksāt nedaudz mazāku summu, nekā restorānos uz vietas.
Sākotnējā cena teju visu pavāru ēdienkartē iekļautajiem ēdieniem
sešām personām bija 40 latu, taču vidēji tie tika izsolīti par 50
latiem. Kāda kundze izrādot īpašu interesi par «Kaļķu vārti» pavāra
Raimonda un Kārļa Boldiševica gatavotajām vakariņām atteicās solīt
uz augšu no sešiem latiem, uzreiz pasakot, ka viņa par to maksās 60
latus. Tā arī par 60 latiem viņa savā īpašumā saņēma tikko ķertu
mazsālītu līdaku ar putotu kazas sieru uzpūteni un tomātu
marmelādēm, grillētu antrikotu ar truša mēlītēm sarkanvīna mērcē un
desertā rabarberu uzpūteni ar cukurvati un zemeņu ūdens putām.

Visa savāktā nauda tāpat kā tradicionāli līdz šim no Pavāru šova
«Piena, medus un maizes» svētkos, nodoti Jelgavas SOS jauniešu
mājai.