Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs (JRTC) sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem vasaras sezonā gardēžiem ir sagādājis īpašu piedāvājumu – «Izgaršo vietējo!». Piedāvājumā iekļauto ēdienu pamatā ir produkti, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā. Piedāvājumā kliju maizes podiņš ar sautētu liellopu, tomātiem un dārzeņiem, cūkgaļas medaljoni rabarberu marinādē, cūkgaļas cepeša salāti, kokteilis «Hercogs Jēkabs» un citi ēdieni.
www.jelgavasvestnesis.lv
JRTC pārstāve Alise Ozoliņa informē, ka piedāvājumā «Izgaršo vietējo!» ir radīti vairāki jauni ēdieni, kurus var nobaudīt līdz 31. augustam. Savai gaumei atbilstošu ēdienu atradīs ikviens gardēdis. Īpašajās vasaras ēdienkartēs ir iekļauti salāti, otrie ēdieni, saldie un dzērieni. Šajā sezonā aicina nobaudīt: jēra Karē ar alus garoziņu un citrona kuskusu, zandarta fileja pasniegtu ar garšaugu mērci, grilētiem tomātiem un ceptām timiāna-kartupeļu daiviņām, gaspačo zupu, rabarberu desertus un kokteili «Hercogs Jēkabs».
Šos un citus vasaras ēdienus iespējams nogaršot astoņos ēdināšanas uzņēmumos. Jelgavas pilsētā: restorānā «La Tour de Marie» (Akadēmijas iela 1), bistro «Silva» (Driksas iela 7/9), picorānā «Tami Tami» (Lielā iela 19a), ģimenes restorānā «Hercogs» (K.Barona iela 3), krodziņā «Istaba» (J.Čakstes bulvāris 7). Jelgavas novadā: kafejnīcā «Zemnieka cienasts» (Jaunsvirlaukas pagasts), viesu namā «Pūteļkrogs» (Zaļenieku pagasts), kafejnīcā «Grantiņi» (Svētes pagasts).
Ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām – SIA «Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne», SIA «Rosība ZS», SIA «Svētes maize», SIA «Latvijas piens», SIA «Dimzas», A/S «Dobeles dzirnavnieks», SIA «Lielzeltiņi», SIA «Elite plus», SIA «Alanta», SIA «Unda», SIA «Pūteļi», AS «Tērvetes AL», z/s «Kaspari», z/s «Meistari», z/s «Kalna Jurģēni», z/s «Dambrati», z/s «Blūdži», «Līči», «Līgas medus», Briežu dārzs «Rudiņi», Astrīda Skovirko.
Piedāvājums «Izgaršo vietējo!» ir lielisks veids, kā novērtēt vasaras sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu un tās apkārtni. Piedāvājumā iekļautos īpašos ēdienus var nobaudīt līdz 31. augustam. Sīkāku informāciju par īpašajiem ēdieniem un atpūtas iespējām Jelgavas apkārtnē var uzzināt mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai augstāk minētajos ēdināšanas uzņēmumos.
Ar ēdinātāju piedāvājumu var iepazīties ŠEIT .
Ilustrācija no JV arhīva