16.4 °C, 2.7 m/s, 83.3 %

Pilsētā

Vasarā aicina izgaršot vietējo
05/06/2015

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs (JRTC) sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem vasaras sezonā gardēžiem ir sagādājis īpašu piedāvājumu – «Izgaršo vietējo!». Piedāvājumā iekļauto ēdienu pamatā ir produkti, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā. Piedāvājumā kliju maizes podiņš ar sautētu liellopu, tomātiem un dārzeņiem, cūkgaļas medaljoni rabarberu marinādē, cūkgaļas cepeša salāti, kokteilis «Hercogs Jēkabs» un citi ēdieni.

www.jelgavasvestnesis.lv

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs (JRTC) sadarbībā ar
Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem vasaras sezonā
gardēžiem ir sagādājis īpašu piedāvājumu – «Izgaršo vietējo!».
Piedāvājumā iekļauto ēdienu pamatā ir produkti, kas audzēti un
iegūti no vietējiem ražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā.
Piedāvājumā kliju maizes podiņš ar sautētu liellopu, tomātiem un
dārzeņiem, cūkgaļas medaljoni rabarberu marinādē, cūkgaļas cepeša
salāti, kokteilis «Hercogs Jēkabs» un citi ēdieni.

JRTC pārstāve Alise Ozoliņa informē, ka piedāvājumā «Izgaršo
vietējo!» ir radīti vairāki jauni ēdieni, kurus var nobaudīt līdz
31. augustam. Savai gaumei atbilstošu ēdienu atradīs ikviens
gardēdis. Īpašajās vasaras ēdienkartēs ir iekļauti salāti, otrie
ēdieni, saldie un dzērieni. Šajā sezonā aicina nobaudīt: jēra Karē
ar alus garoziņu un citrona kuskusu, zandarta fileja pasniegtu ar
garšaugu mērci, grilētiem tomātiem un ceptām timiāna-kartupeļu
daiviņām, gaspačo zupu, rabarberu desertus un kokteili «Hercogs
Jēkabs».

Šos un citus vasaras ēdienus iespējams nogaršot astoņos
ēdināšanas uzņēmumos. Jelgavas pilsētā: restorānā
«La Tour de Marie» (Akadēmijas iela 1), bistro «Silva» (Driksas
iela 7/9), picorānā «Tami Tami» (Lielā iela 19a), ģimenes restorānā
«Hercogs» (K.Barona iela 3), krodziņā «Istaba» (J.Čakstes bulvāris
7). Jelgavas novadā: kafejnīcā «Zemnieka cienasts»
(Jaunsvirlaukas pagasts), viesu namā «Pūteļkrogs» (Zaļenieku
pagasts), kafejnīcā «Grantiņi» (Svētes pagasts).

Ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir
iegūts no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un
saimniecībām – SIA «Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne», SIA «Rosība
ZS», SIA «Svētes maize», SIA «Latvijas piens», SIA «Dimzas», A/S
«Dobeles dzirnavnieks», SIA «Lielzeltiņi», SIA «Elite plus», SIA
«Alanta», SIA «Unda», SIA «Pūteļi», AS «Tērvetes AL», z/s
«Kaspari», z/s «Meistari», z/s «Kalna Jurģēni», z/s «Dambrati», z/s
«Blūdži», «Līči», «Līgas medus», Briežu dārzs «Rudiņi», Astrīda
Skovirko.

Piedāvājums «Izgaršo vietējo!» ir lielisks veids, kā novērtēt
vasaras sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu
un tās apkārtni. Piedāvājumā iekļautos īpašos ēdienus var nobaudīt
līdz 31. augustam. Sīkāku informāciju par īpašajiem ēdieniem un
atpūtas iespējām Jelgavas apkārtnē var uzzināt mājas lapā
www.visit.jelgava.lv vai augstāk minētajos ēdināšanas
uzņēmumos.

Ar ēdinātāju piedāvājumu var iepazīties ŠEIT
.

Ilustrācija no JV arhīva