Piena, maizes un medus svētku laikā, 27. augustā, Hercoga Jēkaba laukumā jau otro gadu notiks konkurss «Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda», kura dalībnieku uzdevums būs pagatavot biezpiena un maizes cienastu, kurš var būt gan salds, gan sāļš un kura svars ir 4 kilogrami, kā arī sastāvā obligāti jābūt izmantotam biezpienam un maizei, pārējie produkti – pēc izvēles. Konkursa dalībnieki var pieteikties līdz 20. augustam.
Konkursa mērķis ir popularizēt Latvijā ražotā biezpiena un maizes izmantošanu konditorejas un kulinārijas izstrādājumu gatavošanā, izstrādāt jaunas vai uzlabot esošās biezpiena un maizes svētku gardumu receptes, kuru sastāvā izmantots Latvijā ražotais biezpiens, ceptā maizes, arī citi saderīgi produkti, kā arī apkopot un popularizēt novadu konditoru un kulināru pieredzi. Konkursā tiks vērtēta idejas oriģinalitāte, produkta noformējums, garša, receptūra, kā arī konkursanta prasme prezentēt izgatavoto cienastu. Konkurss norisināsies četros posmos – Skrundā, Smiltenē, Rēzeknē un Jelgavā –, un trīs prasmīgākie kulināri katrā pilsētā dāvanā saņems apmaksātu trīs dienu iepazīšanās braucienu uz Briseli un Eiropas Parlamentu, kā arī balvu un diplomu.
Konkursu organizē biedrība «Siera klubs» un «Latvijas Maiznieku biedrība» sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi «Kultūra» un Latvijas piena pārstrādes un maizes ražošanas uzņēmumiem.
Pieteikt savu dalību konkursā var līdz 20. augustam, rakstot brīvā formā pa e-pastu sieraklubs@inbox.lv. Piedalīties konkursā aicināta jebkura fiziska vai juridiska persona.
Konkursa nolikums.
Foto: no JV arhīva