-3 °C, 2.7 m/s, 71.6 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāAmatu vidusskolā jelgavniekiem atvērs degustāciju zāli
Amatu vidusskolā jelgavniekiem atvērs degustāciju zāli
09/01/2014

Lai sniegtu iespēju skolas audzēkņiem, kas apgūst ēdināšanas jomas specialitātes, pilnveidoties un apgūt prasmes darbā ar klientiem, Jelgavas Amatu vidusskola īstenos ieceri, kas noskatīta Jelgavas sadraudzības pilsētā Ruelmalmezonā Francijā. Proti, no nākamās nedēļas skolā darbosies degustāciju zāle, kurā ikviens interesents noteiktā laikā varēs nobaudīt skolas audzēkņu gatavoto ēdienu.

Ilze Knusle-Jankevica

Lai sniegtu iespēju skolas audzēkņiem, kas apgūst
ēdināšanas jomas specialitātes, pilnveidoties un apgūt prasmes
darbā ar klientiem, Jelgavas Amatu vidusskola īstenos ieceri, kas
noskatīta Jelgavas sadraudzības pilsētā Ruelmalmezonā Francijā.
Proti, no nākamās nedēļas skolā darbosies degustāciju zāle, kurā
ikviens interesents noteiktā laikā varēs nobaudīt skolas audzēkņu
gatavoto ēdienu.

«Jelgavas Amatu vidusskola sagatavo ēdināšanas jomas meistarus,
un darbošanās degustāciju zālē būs mācību procesa sastāvdaļa.
Prasme strādāt ar klientiem un viesu apkalpošanā skolas
absolventiem pavērs plašākas karjeras iespējas,» norāda Jelgavas
Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza. Skolas direktore Edīte
Bišere stāsta, ka šī iecere ir pārņemta no Jelgavas sadraudzības
pilsētas Ruelmalmezonas Francijā, kur četru gadu garumā zināšanas
papildinājuši Amatu vidusskolas pedagogi un audzēkņi.

Mācību degustāciju zāle darboties sāks 16. janvārī un turpmāk
apmeklētājiem būs atvērta reizi nedēļā – ceturtdienās no pulksten
18 līdz 20. Tā kā tas ir mācību process, apmeklētājiem jāpiesakās
iepriekš, lai varētu savlaicīgi saplānot veicamos darbus. Lai
degustāciju zāli varētu apmeklēt 16. janvārī, interesentiem
jāpiesakās līdz pirmdienas, 13. janvāra, pulksten 12. Pasūtījumus
pieņem pasniedzēja Aina Tāluma (tālrunis 63026372, e-pasts
aina.taluma@izglitiba.jelgava.lv) un grāmatvede Olga Zaharova
(tālrunis 63022610, e-pasts olga.zaharova@izglitiba.jelgava.lv).
Piesakoties jānorāda personu skaits un izvēlētie ēdieni – ar
ēdienkarti var iepazīties skolas mājas lapā www.javs.lv.
«Apmeklētājiem tiks piedāvātas vakariņas, kas sastāv no uzkodas,
siltā ēdiena, deserta. Būs iespēja izvēlēties vienu vai otru
salātu, pamatēdiena vai deserta veidu,» precizē A.Tāluma, uzsverot,
ka izvēlēties tikai salātus, silto vai desertu atsevišķi gan
nevarēs. Tāpat jāveic priekšapmaksa, ko var izdarīt personīgi skolā
pie grāmatvedes (Akadēmijas ielā 25) vai ar pārskaitījumu.

Tā kā skolas audzēkņiem jāapgūst dažādas prasmes, ēdienkarte
mainīsies, un aktuālajam piedāvājumam līdzi sekot varēs skolas
mājas lapā. Apmeklējumam konkrētā datumā jāpiesakās iepriekš līdz
tās pašas nedēļas pirmdienas pulksten 12. Pirmdienas laikā arī
jāsamaksā. Maksimālais apmeklētāju skaits vienā reizē ir 25
cilvēki. Aptuvenās izmaksas vienai personai – 15 eiro. «Gribētu
uzsvērt, ka visi ēdieni tiks pagatavoti no svaigiem produktiem, būs
veselīgi, tos gatavos skolas audzēkņi,» papildina A.Tāluma,
piebilstot, ka šo iespēju var izmantot arī nelieli kolektīvi,
atzīmējot kādu īpašu notikumu.

Lai varētu izvērtēt arī skolas audzēkņu sniegumu, degustāciju
zāles apmeklētājiem būs iespēja izteikt savu vērtējumu par audzēkņu
darbu un ieteikumus.

Skolas direktore uzsver, ka šobrīd iecere ir tikai sākumstadijā
un laika gaitā kaut kas vēl var mainīties.

 

16. janvāra ēdienkarte

Uzkodas: lapu salāti ar garnelēm vai vītinātu šķiņķi

Pamatēdiens: liellopa fileja ar grilētiem dārzeņiem vai cepts
lasis ar dārzeņu izlasi

Deserts: siera kūka ar ogu mērci vai aveņu parfē ar vaniļas
mērci

Tēja, kafija, skolā cepta maize

 

Foto: Jelgavas Amatu vidusskola