Nākamnedēļ, 14. novembrī, no pulksten 17 Jelgavas pils 179. telpā notiks LLU Mūžizglītības centra (LLU MC) organizētais bezmaksas seminārs «Vīna gatavošana mājas apstākļos». Atklāto semināru vadīs Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pasniedzēja Daina Kārkliņa, informē LLU.
Ritma Gaidamoviča
«Klātesošie varēs noskaidrot, kādi svaigi augļi un ogas labāk izmantojami vīna pagatavošanai Latvijā mājas apstākļos, kā iegūtās sulās noteikt pievienotā cukura, citas sulas daudzumu vīna gatavošanai, kāds aprīkojums ir nepieciešams, kāpēc jāizmanto vīna rauga tīrkultūra, kā arī uzzināt par pārliešanas un uzglabāšanas apstākļiem un to, vai var kvalitatīvu vīnu pagatavot no ievārījumiem un sīrupiem,» stāsta semināra vadītāja D.Kārkliņa.
Bezmaksas semināru aicināti apmeklēt Jelgavas iedzīvotāji, mācībspēki, studenti un citi interesenti, kuri vēlas iemācīties mājas apstākļos pagatavot vīnu no dārza veltēm. Semināra noslēgumā dalībnieki varēs uzdot jautājumus speciālistei, kā arī iesaistīties diskusijā.
Semināram lūgums iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu elisona.jurkovska@llu.lv vai zvanot pa tālruni 63005715.
LLU MC bezmaksas semināri universitātē notiek regulāri, tie tiek veltīti dažādām aktuālām tēmām. Interesenti aicināti izteikt priekšlikumus par saistošām tēmām, kuras vēlētos noklausīties citos LLU MC rīkotajos semināros.