0.4 °C, 4.7 m/s, 90.4 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāĒdināšanas uzņēmumos aicina izgaršot vietējo
Ēdināšanas uzņēmumos aicina izgaršot vietējo
27/05/2016

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem arī šajā vasaras sezonā gardēžus aicina izgaršot vietējo. Akcija sākas šodien un ilgs līdz 30. septembrim.

Šajā laikā deviņos ēdināšanas uzņēmumos var nobaudīt ēdienus,
kuru pagatavošanā izmantoti sezonāli produkti un izejvielas no
Jelgavas novada un Ozolnieku novada mājražotājiem un saimniecībām.
Gardēži šajā sezonā aicināti baudīt svaigus salātus ar sezonas
dārzeņiem vai mājas sieru, zivju ēdienu cienītājiem tiks piedāvāta
dažādos veidos pagatavota store un līdaka, bet jaunas garšas
kombinācijas varēs novērtēt liellopa, strausa, truša, vistas un
cūkgaļas ēdienos, informē Jelgavas reģionālā Tūrisma centra
sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Strazdiņa. Piedāvājumā ir
arī uzkodas, zupas, atspirdzinoši dzērieni un saldējuma kokteiļi,
kā arī gardi deserti, piemēram, piparmētru musa kūka ar mandeļu
šokolādes biskvītu, piparmētru plūškoka mājas zefīri un atvēsinošs
piparmētru saldējums.

«Izgaršo vietējo» ēdienus var nogaršot deviņos ēdināšanas
uzņēmumos. Jelgavā tos piedāvā ģimenes restorānā «Hercogs»
(K.Barona ielā 3), krodziņā «Istaba» (Jāņa Čakstes bulvārī 7),
restorānā «La Tour de Marie» (Akadēmijas ielā 1), bistro «Silva»
(Driksas ielā 7/9), picorānā «Tami-Tami» (Lielajā ielā 19a),
pusdienu restorānā «Otto» (Lielajā ielā 17), tējas namiņā «Silva»
(Pilssalas ielā 2a), savukārt Jelgavas novadā – viesu namā
«Pūteļkrogs» (Zaļenieku pagastā) un kafejnīcā «Grantiņi» (Svētes
pagastā).

Ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir
iegūts no astoņiem Jelgavas novada un Ozolnieku novada
mājražotājiem un saimniecībām – strausu gaļa no strausu fermas
«Mazzariņi», plūškoka ogu un augļu sulas un sīrupi no Blankenfeldes
muižas, piparmētras no Lolitas Duges saimniecības, «Mālkalnu siers»
no zemnieku saimniecības «Blūdži», svaigas un kūpinātas gaļas
produkcija no «Iecēnu delikatesēm», stores no audzētavas
«Grantiņi», dārzeņi un augļi no zemnieku saimniecības «Pūteļi»,
cepumi un maize no lauku sētas «Caunītes».

Foto: Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs