5.1 °C, 2 m/s, 96.5 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāEkskursijā degustēs vietējo pārtikas amatnieku ražojumus
Ekskursijā degustēs vietējo pārtikas amatnieku ražojumus
15/08/2015

Augusta pēdējās nedēļas nogalē Jelgavā norisināsies ikgadējie Piena, maizes un medus svētki. Jelgavas Reģionālais tūrisma centrs aicina svētkus ieskandināt jau nākamnedēļ un doties tematiskā ekskursijā «Ciemos pie Jelgavas novada pārtikas amatniekiem», kuras laikā varēs degustēt Jelgavas novada pārtikas amatnieku ražotos gardumus. 

www.jelgavasvestnesis.lv 

Augusta pēdējās nedēļas nogalē Jelgavā
norisināsies ikgadējie Piena, maizes un medus svētki. Jelgavas
Reģionālais tūrisma centrs aicina svētkus ieskandināt jau
nākamnedēļ un doties tematiskā ekskursijā «Ciemos pie Jelgavas
novada pārtikas amatniekiem», kuras laikā varēs degustēt Jelgavas
novada pārtikas amatnieku ražotos gardumus. 

Ekskursija notiks nākamajā sestdienā,
22.augustā, pulksten 10 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas
torņa, Akadēmijas ielā 1, informē Jelgavas
Reģionālais tūrisma centrs. 

Ekskursijas pirmais pieturas punkts būs
Lielvircavas muiža. Šeit paredzēta muižas apskate gida pavadībā, kā
arī būs iespēja ielūkoties pagātnē un apskatīt 19. gadsimta tērpu
modes demonstrācijas. Tālāk ceļš vedīs uz zemnieku saimniecību
«Undzēni», kas nodarbojas ar dārzeņu pārstrādi. Undzēnu saimniece
iepazīstinās ar saimniecības darbu un vēsturi, kā arī cienās ar
saimniecībā audzētiem dārzeņiem. 

Tālāk ceļojuma maršruts vedīs uz Vilces
pagastu, kur atrodas piparmētru namiņš. Namiņa saimniece Lolita
Duge ekskursijas dalībniekus iepazīstinās ar daudzajām piparmētru
šķirnēm un pastāstīs, cik dažādus produktus iespējams pagatavot no
piparmētrām – sīrupus, pulverus, sejas tonikus u.c. Namiņā būs
iespējams degustēt unikālos piparmētru produktus. 

Ekskursijas noslēgumā tiks apmeklēta maizes
ceptuve «Svētes maize», kur ar malku kurināmā krāsnī, ievērojot
senās maizes cepšanas tradīcijas, tiek cepta bioloģiskā maize.
Svētes maizes ceptuvē būs iespējams nodegustēt un iegādāties tikko
ceptu maizi un konditorejas izstrādājumus. 

Dalības maksa par ekskursiju ir: 10 eiro –
pieaugušajiem, 9 eiro – pensionāriem, skolēniem, studentiem;
papildus maksa par degustācijām – 5,50 eiro no personas. Gide –
Videga Vītola. 

Savukārt Piena, maizes un medus svētku norises
dienā sestdien, 29. augustā, no pulksten 13 līdz pulksten 15
tūrisma centrs aicina kājām doties ekskursijā «Labi garšo Jelgavā».
Ekskursijas laikā būs iespējams uzzināt, kādi ēdieni raksturīgi
Jelgavai un Zemgalei gan senos laikos, gan mūsdienās, ko ēda
hercogi un kādi ir Jelgavas īpašie ēdieni. Maršrutā iekļauta arī
degustācija «Pārtikas amatnieku sētā» un «Silvas tējas namiņā».
Dalības maksa ekskursijā ir:  5 eiro – pieaugušajiem un 4 eiro
– pensionāriem, skolēniem, studentiem. Arī šīs
ekskursijas sākums paredzēts no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas
torņa

Pieteikšanās un plašāka
informācija par ekskursijām piejama pa tālruni 63005447 vai raksot
uz e-pasta adresi:
tic@tornis.jelgava.lv.

 

Foto: no JV arhīva